Žena, ilustracija
Žena, ilustracija Foto: Getty Images

Žena u Indiji natjerana je da se skine i "za kaznu" prisiljena hodati selom gola jer se vratila mužu nakon navodne, mjesecima duge veze s drugim muškarcem, objavili su u ponedjeljak mjesne vlasti i mediji.


Ženu je spasila policija u okrugu Alipurduar u saveznoj državi Zapadni Bengal nakon što su se videosnimke pojavile u nedjelju na društvenim mrežama.

"Uhitili smo tri glavna osumnječena i istražujemo incident. Vjerojatno će uskoro doći do više uhićenja", rekao je šef lokalne policije Bholanath Pandey. Prema listu Telegraph, 35-godišnja žena je napustila selo šest mjeseci ranije, navodno sa svojim ljubavnikom.

Kad se u četvrtak vratila u dom svoga muža, neki seljani su je ispitivali gdje je bila, nakon čega su osnovali improvizirani sud koji je trebao odlučiti o njezinoj sudbini, pišu novine.

Kad nije mogla opravdati svoje odsustvo, ženu su navodno neki seljani izvukli iz kuće i pretukli. Političari vladajuće stranke su incident nazvali "barbarskim". Žena je još uvijek u šoku i nalazi se u bolnici pod liječničkim nadzorom.

Ilustracija Ajoj! Zaljubila se u lažnog humanitarca iz Afganistana pa mu uplatila pozamašan iznos, a onda ju je prevarila i vidovnjakinja

Mila Elegović Poznate dame otvoreno progovorile o ljubavnoj prevari i otkrile bi li ju oprostile

U indijskim selima i plemenskim područjima nije neobično da se ženu za koju se smatra da vrača ili da ima izvanbračne aktivnosti kazni tako da je se natjera da se skine i gola hoda uokolo. Neka se žene ponižavaju iz drugih razloga, zbog neplaćenih zajmova ili djece s partnerima iz drugih kasti.