Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Indija: Obiteljima po 3.000 dolara kako ne bi ubijali žensku djecu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Indija će siromašnim obiteljima nuditi po 3.000 dolara kako bi podizali žensko dijete i kako bi pridonijela ukidanju raširene prakse abortiranja ženskih nerođenih beba koja je u nekim dijelovima zemlje dovela do nesrazmjera između spolova.

Mnoge obitelji preferiraju mušku djecu, kao buduće hranitelje obitelji, dok za djevojčice, kako bi se udale, moraju davati miraz.

Pročitajte i ovo Hrvatsku prijavile posebnim procedurama UN-a zbog slučaja Mirele Čavajde - 2 SPORI POMACI Što se promijenilo nakon slučaja Čavajda? "Kazna je po našem mišljenju dovoljno velika, a to je sramoćenje RH pred međunarodnim tijelima" Mirela Čavajda KB Sv. Duh i KBC Sestre milosrdnice Stigao nalaz zdravstvene inspekcije u slučaju Mirele Čavajde: "Utvrđeni su proceduralni propusti". Pogledajte što je poručila putem odvjetnice

Prema podacima koje je objavio britanski medicinski časopis Lancet, u Indiji je u proteklih 20 godina, nakon zabranjenog otkrivanja spola djeteta, abortirano oko 10 milijuna ženskih fetusa.

Vlada se nada da će najavljena inicijativa pomoći spasu djevojčica.

"Novac ćemo isplaćivati u obrocima i nadgledat ćemo odgoj i brigu o djevojčicama - uključujući obrazovanje, cijepljenje i prehranu - sve do 18. godine i pod uvjetom da nije udata", objasnila je ministrica Renuka Chowdhury zadužena za ženska i dječja pitanja.

Iako je Indija donijela niz propisa za društveni i gospodarski napredak žena, smatra da će nova "gotovinska politika" imati više učinka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene