Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jedan maloljetan

Indija na nogama: Hoće li petorka optužena za brutalno silovanje i ubojstvo uopće dobiti odvjetnika?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica Indijaca službeno su optužena za silovanje, otmicu i ubojstvo 23-godišnje djevojke. Njihovo prvo pojavljivanje na sudu u New Delhiju proteklo je u kaosu. Zbog stravičnog zločina, indijski odvjetnici žestoko se sukobljavaju oko toga treba li petorku uopće netko braniti.

Petorica Indijaca službeno su optužena za stravičan zločin. Dvojica su ponudila suradnju. Nadaju se manjoj kazni. Jutros su prvi put stali pred suce. Zanimanje javnosti je veliko. Pred sudom se prosvjedovalo, u sudnici je vladao kaos. Odvjetnici su se posvađali oko toga treba li petorku uopće braniti, s obzirom na težinu počinjenog zločina.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Provjereno: slučaj Damira Škare - 4 Škarina žrtva Prvo ju je silovao pa su je pokušali ušutkati: "Bilo je strašno, ali sve bih ponovno učinila"

'Oni nisu krivi dok im se to ne dokaže na sudu. Da je riječ o djeci bogataša imali bi sjajne odvjetnike i ne bi se prosvjedovalo. Slažem se s podnesenom optužnicom, ali nju tek treba dokazati', kaže odvjetnik Manohar Lal Sharma.

>> Otac brutalno silovane Indijke objavio njezino ime: 'Ponosan sam na nju'

Kamerama je pristup sudnici zabranjen. Odluka je to suda, potaknuta žestokom raspravom odvjetnika, građana i predstavnika medija koji su čekali početak saslušanja. Svi su izbačeni iz zgrade.

Hoće li i tko braniti petoricu optuženih, nije odlučeno. Zna se tek da se saslušanje nastavlja za tri dana, a da će im se suditi na novoosnovanom, takozvanom brzom sudu. Policija kaže da su sva petorica priznala da su 16-tog prosinca, autobusom oteli djevojku i njezina prijatelja. Satima su ih tukli, a nju brutalno silovali. Djevojka je ubrzo preminula. Budu li proglašeni krivima, prijeti im smrtna kazna. Šestooptuženi je maloljetan. Njega čeka odvojeno suđenje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene