Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promet u kaosu

Evo što se dogodi kada bez struje ostane 300 MILIJUNA ljudi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada ne rade semafori, ionako kaotičan promet u Indiji potpuno se zaustavi. Kolabirala je elektro-energetska mreža. Cijeli sjever, odnosno 300 milijuna ljudi ostalo je bez struje.

'Struja je nestala dok sam spavao, pa je moj dan počeo bez vode. Svje je stalo. To nam pokazuje koliko smo ranjivi', kazao je G K Seghal, stanovnik New Delhija. 'Morao sam zatvoriti tvrtku zbog svega ovoga. Radnicima sam dao slobodan dan. Strojevi u tvornici ne mogu raditi', dodao je Amit Naik iz New Delhija.

Pročitajte i ovo Požar na križanju Vukovarske i Držićeve ulice u Zagrebu - 2 vatrogasci na terenu FOTO/VIDEO Zapalio se autootpad u Zagrebu, sve je puno dima Ilustracija Doznajemo detalje Zaprešić ostao bez struje: Iz trafostanice sukljao dim, službe izašle na teren

>> Indija: U požaru putničkog vlaka poginulo najmanje 47 osoba

Indijci su ipak preživjeli dan. Ionako im stalno nestaje električna energija zbog stare i preopterećene mreže. Kolaps ovakvih razmjera, međutim, Indija je posljednji put proživjela prije 10 godina. 'Zbog preopterećenog sustava istodobno je iz mreže ispalo više ogranaka. Utvrdit ćemo koji je točan razlog. Sada je najvažnije vratiti struju', javljaju iz I S JHA, indijske elektroenergetske kompanije.

Manjak novca i nebriga vjerojatni su uzrok strašne nesreće koja se dogodila na jugu zemlje. Usred vožnje planuo je jedan od vagona putničkog vlaka. Život je izgubilo 47 putnika.

'Požar je izbio oko četiri ujutro. Vatra se dizala visoko u zrak.', kazala je putnica Poonam. 'Došlo je do kratkog spoja ili tako nešto, ne znam što se dogodilo. Vladali su totalna panika i kaos', dodao je putnik Diwakar.

Svaki dan indijski vlakovi prevezu 18 milijuna putnika. Željeznička mreža Indije jedna je od najvećih na svijetu, ali nosi i neslavnu titulu jedne od najzapuštenijih.

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene