Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doma je dosadno

Ima 100 godina i još ne želi u mirovinu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najstariji zaposlenik Velikoj Britaniji je stogodišnji Jim Clements koji je ondje počeo raditi prije više od 30 godina, kada je shvatio da se u mirovini užasno dosađuje.

Vrijeme mirovine za mnoge je razdoblje kada napokon mogu uživati u slobodnim danima, ali stogodišnjak Jim ne dijeli taj stav. Kada je sa 66 godina otišao u mirovinu, nije uživao u neradnim danima, pa se zaposlio se u firmi Harlow u Essexu a ondje radi i 34 godine poslije, piše Harlow Star.

Pročitajte i ovo Umirovljenica, ilustracija Objavio HZMO Poznato kada stižu mirovine: Osim povećanja, stiže još jedno iznenađenje za dio korisnika Slika nije dostupna Odgovorni poslovi Kako će se raditi do 67. godine?

Nakon što je ušao u 86. radnu godinu 2013., Jim kaže kako još nema namjeru ostati kod kuće i živjeti u skladu s mirovinom. S obzirom na godine i radno mu je vrijeme prilagođeno mogućnostima. Tako na posao dolazi dva puta tjedno i tada pohranjuje dokumente, one stare baca u rezač papira, javlja se na telefon i fotokopira. Svojim kolegama također rado skuha čaj, a kolegice kažu da voli i flertovati.

'Želim biti zaposlen i uvijek sam uživao raditi. Osjećam se dobro što sam još uvijek aktivan. Moje kolegice su divne. One brinu o meni i voze me kući poslije posla. Nikada nisam želio prestati raditi. Najdraži posao mi je bio kada sam radio za ministarstvo obrane', rekao je Jim koji je stoti rođendan proslavio prošli tjedan.

Dodaje kako sadašnje kolege smatra dijelom svoje obitelji. 'Oni se ovdje zaista brinu o meni. Uistinu sam zahvalan što su me zadržali unatoč mojim godinama, a nemam još namjeru otići', kaže Jim.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene