Huligani nakon derbija na Partizanovu stadionu (Foto: AFP)
Huligani nakon derbija na Partizanovu stadionu (Foto: AFP)

Hrvatski huligani, koji će zbog izazivanja nereda na stadionu Partizana, u Centralnom zatvoru provesti najmanje 30 dana, dobili su prijetnje zatvorenika iz susjednih ćelija, pišu srpski mediji.


Najbrutalnije "opomene" od zatvorenika u Centralnom zatvoru u Srbiji upućene su jednom od šestorice Splićana koji ima tetovažu vukovarskog vodotornja: ''Rođače, od vukovarskog tornja ćemo ti žiletima napraviti 'Beogradskog pobjednika' '', glasi prijetnja, prenosi srpski Telegraf.

List navodi da su huligane iz Hrvatske zbog sigurnosnih razloga vjerojatno smjestili u najsigurniji dio tog zatvora, ali da je nemoguće spriječiti ostale zatvorenike da barem kažu što misle o njima.

Šestorica uhićenih huligana prije ili kasnije će doći u kontakt s ostalim zatvorenicima, zbog čega će na snazi biti posebne mjere osiguranja. Među zatvorenicima Centralnog zatvora su okorjeli kriminalci različitih profila.

Podsjetimo, među 26 uhićenih zbog masovne tučnjave u publici na utakmici Partizan - Crvena zvezda u srijedu navečer su i šestorica Hrvata. Petorica Hrvata koji sudjelovali u masovnoj tučnjavi i neredima na utakmici saslušani su pred srbijanskim tužiteljem te im je određen jednomjesečni pritvor. Šesti hrvatski sudionik tučnjave u bolnici je u Beogradu s teškim ozljedama, ali je u stabilnom stanju. Po tvrdnjama beogradskog tiska radi se o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.