Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bombaš samoubojica

Htio napasti američki konvoj, no ubio i ranio civile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bombaš samoubojica je htio napasti konvoj NATO-a, ali umjesto vojnika, u eksploziji su ranjeni civili, a jedan je i umro.

Bombaš samoubojica koji je u srijedu namjeravao napasti američki vojni konvoj u istočnom Afganistanu, umjesto toga je ubio afganistanskog civila i ranio još 15, a vojnike nije ozlijedio, službeno je objavljeno.

Pročitajte i ovo Ratni brodovi NATO-a Uskoro vježbe Ovo bi mogla biti sljedeća Putinova meta: "Ne pokušavajte ga nadmudriti" Slika nije dostupna Sve "u skladu s ratnim pravom" Amerikanci o ubojstvu 33 civila u Afganistanu: "Bila je to legitimna obrana"

Afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je da je napadač samoubojica pokušao izvesti napad na konvoj NATO-a u Mostofejatu, području u središtu Džalalabada, glavnog grada pokrajine Nangarhar.

'Jedan je civil ubijen, a 15 drugih civila je ranjeno u eksploziji', rekao je glasnogovornik guvernera pokrajine Ahmad Zia Abdulzai. Šestero ranjenih lakše je ozlijeđeno, dok je devetero drugih u teškom stanju u bolnici, dodao je Abdulzai. Među američkim vojnicima nema nastradalih, samo je uništeno jedno od vozila u konvoju.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene