Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatska vlada za kampus u Mostaru dala 183 milijuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveučilištu u Mostaru Vlada Republike Hrvatske stavila je na raspolaganje 183 milijuna kuna za izgradnju prve faze sveučilišnog kampusa u tom gradu za koji bi kamen temeljac trebao biti postavljen potkraj prosinca ove ili u siječnju sljedeće godine, izjavio je rektor Sveučilišta u Mostaru Frano Ljubić.

Ljubić je rekao kako će radovi na izgradnji prve faze sveučilišnog kampusa u Mostaru biti završeni do sredine 2008. godine, a cjelokupni završetak izgradnje očekuje se 2010. godine.

Pročitajte i ovo Davor Dretar amandmani na proračun Mami li HDZ na ovaj način stranke za koaliciju? "Smatram uvredljivim da nas se stavlja u kontekst mogućih žetončića" Sjednica Vlade Razoran potres Odluka Vlade: Više od 600 tisuća eura za Maroko

Hrvatska Vlada je u svibnju ove godine odlučila izdvojiti ukupno 360 milijuna kuna za izgradnju i obnovu objekata sveučilišnog kampusa u Mostaru. Prema riječima rektora Ljubića, hrvatska Vlada će preostala sredstva za izgradnju druge faze sveučilišnog kampa u Mostaru staviti na raspolaganje potkraj 2007. godine.

Na natječaj za izgradnju i obnovu objekata kampusa prijavila su se tri konzorcija iz Hrvatske: splitski Brodomerkur i Konstruktor te Tehnika iz Zagreba. Ljubić je potvrdio kako je posebno Povjerenstvo za izbor izvođača radova odlučilo posao povjeriti splitskom konzorciju Brodomerkur, ali je dodao kako je konzorcij Konstruktor uložio priziv na tu odluku o čemu će se odlučivati u sljedećih petnaestak dana. 

Ljubić je objasnio da su svi ponuđači za izvođenje radova konzorciji iz Hrvatske jer je to bio uvjet koji je hrvatska Vlada postavila odlučivši se za financiranje kampusa u Mostaru.

Izdvajanje 360 milijuna kuna za izgradnju i obnovu objekata kampusa Sveučilišta u Mostaru najveća je financijska donacija iz Hrvatske nekoj od ustanova u BiH otkako je Ivo Sanader premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene