Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanski znanstvenici nadaju se da su izliječili HIV nakon što je virus nestao iz krvi zaražene osobe koja je bila podvrgnuta novoj terapiji.


Muškarac star 44 godine jedan je od 50 osoba koje su bile podvrgnute novoj terapiji, a u njegovoj krvi više nema virusa HIV-a, piše news.com.

Vezani članci Jonathan Van Ness (Foto: AFP) Uvijek je nasmijan, no ovo je čovjek mračne prošlosti koji je 7 godina strogo čuvao jednu tajnu Slika nije dostupna Znate li koliko ljudi u Hrvatskoj živi s HIV-om?

'Bilo bi odlično da je pronađen lijek. Posljednji testovi krvi koji su napravljeni na mojoj krvi prije nekoliko tjedana nisu detektirali virus', rekao je muškarac iz Londona koji je želio osttai anoniman.

Terapiju na kojoj je bio kreirao je tim znanstvenika sa pet britanskih sveučilišta: Bxford, Cambridge, Imperial College London, University College London i King’s College London.

Znanstvenici kažu kako nema traga virusu u krvi i ukoliko tako ostane, bit će to prvo potpuno izlječenje.

''Istražujemo mogućnost izlječenja HIV-a. To je veliki izazov i još je rano reći, ali napredak je uistinu nevjerojatan'', rekao he Mark Samuels, direktor britanskog nacionalnog Instituta za zdravstvena istraživanja.