Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Napokon pronađen lijek?

Muškarcu zaraženom virusom HIV-a nakon najnovije terapije bolest nestala iz krvi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanski znanstvenici nadaju se da su izliječili HIV nakon što je virus nestao iz krvi zaražene osobe koja je bila podvrgnuta novoj terapiji.

Muškarac star 44 godine jedan je od 50 osoba koje su bile podvrgnute novoj terapiji, a u njegovoj krvi više nema virusa HIV-a, piše news.com.

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste zabrinutost U susjedstvu se pojavile opasne mušice: "Šire opake bolesti, a sve počinje plikovima" Doktorica Davorka Lukas iz Klinike za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević (Foto: Dnevnik.hr) Gošća Dnevnika Nove TV Liječnica pojašnjava: Zašto je podvig britanskih znanstvenika važan za liječenje bolesti od koje godišnje umire milijun ljudi

'Bilo bi odlično da je pronađen lijek. Posljednji testovi krvi koji su napravljeni na mojoj krvi prije nekoliko tjedana nisu detektirali virus', rekao je muškarac iz Londona koji je želio osttai anoniman.

Terapiju na kojoj je bio kreirao je tim znanstvenika sa pet britanskih sveučilišta: Bxford, Cambridge, Imperial College London, University College London i King’s College London.

Znanstvenici kažu kako nema traga virusu u krvi i ukoliko tako ostane, bit će to prvo potpuno izlječenje.

''Istražujemo mogućnost izlječenja HIV-a. To je veliki izazov i još je rano reći, ali napredak je uistinu nevjerojatan'', rekao he Mark Samuels, direktor britanskog nacionalnog Instituta za zdravstvena istraživanja.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene