Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hit u Srbiji: Lažne hrvatske registarske tablice

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi oni koji iz Srbije žele otputovati svojim automobilom na ljetovanje u Hrvatsku mogu dodatno zaštiti svoj automobil – lažnom hrvatskom registarskom tablicom.

Naime, u malom oglasniku može se pronaći više 'poduzetnika' koji prodaju tablice na magnet s oznakom nekog od hrvatskih gradova. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon tri godine NAPOKON SU STIGLE Od danas možete kupiti nove registarske tablice Slika nije dostupna Nove tablice s europskom oznakom Sljedeći tjedan u Hrvatskoj nove registarske oznake, pogledajte kako će izgledati

Kako piše beogradski B92, određeni Goran, koji se predstavlja kao poduzetnik na ideju da krene u proizvodnju lažnih hrvatskih registarskih tablica došao je kao je “prošle godine na Hvar zatekao svoje vozilo s beogradskim tablicama potpuno razlupano.

Sva stakla su bila razbijena i sve gume probušene”. Iako se žalio policiji, ništa nije napravljeno pa je tako od ove godine krenuo u unosan posao prodaje lažnih splitskih registarskih oznaka koji se magnetima prikače za prave.

“Prvo sam ih napravio za sebe jer obožavam hrvatske otoke i naprosto ne mogu bez njih, ali kad sam prijateljima rekao za svoju ideju, svi su htjeli da napravim i za njih", ističe Goran i naglašava da se danas veliki broj ljudi u Srbiji bogati na njegovoj ideji. 

Ostali su počeli proizvoditi i CRO naljepnice koje se lako skidaju i lijepe iznutra. Dodao je da “ako danas odete u Hrvatsku, parkiranih automobila sa srpskim registracijama praktično nema, dok ih u prometu ima poprilično. Princip je jednostavan - auto parkirate na nekom manje primjetnom mjestu, na brzinu okačite lažne hrvatske tablice i mirni ste do sljedeće vožnje”.

Da su se naši susjedi vratili u hrvatska ljetovališta potvrdili su i sami Hvarani. Naime, u Starom Gradu postoje dio kojeg mještani zovu “beogradsko naselje” s obzirom da su tamo prije rata bile samo vikendice obitelji iz Beograda. Tijekom rata nikog u njima nije bilo, a danas su pune, dok na automobilima ispred kuća auta ili nemaju tablice ili su potpuno prekriveni ceradom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene