Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Svi oni koji iz Srbije žele otputovati svojim automobilom na ljetovanje u Hrvatsku mogu dodatno zaštiti svoj automobil – lažnom hrvatskom registarskom tablicom.


Naime, u malom oglasniku može se pronaći više 'poduzetnika' koji prodaju tablice na magnet s oznakom nekog od hrvatskih gradova. 

Vezani članci Slika nije dostupna Sljedeći tjedan u Hrvatskoj nove registarske oznake, pogledajte kako će izgledati Slika nije dostupna 12.000 STANOVNIKA I 10.000 AUTOMOBILA Ovom trendu nitko ne može (ili ne želi) stati na kraj

Kako piše beogradski B92, određeni Goran, koji se predstavlja kao poduzetnik na ideju da krene u proizvodnju lažnih hrvatskih registarskih tablica došao je kao je “prošle godine na Hvar zatekao svoje vozilo s beogradskim tablicama potpuno razlupano.

Sva stakla su bila razbijena i sve gume probušene”. Iako se žalio policiji, ništa nije napravljeno pa je tako od ove godine krenuo u unosan posao prodaje lažnih splitskih registarskih oznaka koji se magnetima prikače za prave.

“Prvo sam ih napravio za sebe jer obožavam hrvatske otoke i naprosto ne mogu bez njih, ali kad sam prijateljima rekao za svoju ideju, svi su htjeli da napravim i za njih", ističe Goran i naglašava da se danas veliki broj ljudi u Srbiji bogati na njegovoj ideji. 

Ostali su počeli proizvoditi i CRO naljepnice koje se lako skidaju i lijepe iznutra. Dodao je da “ako danas odete u Hrvatsku, parkiranih automobila sa srpskim registracijama praktično nema, dok ih u prometu ima poprilično. Princip je jednostavan - auto parkirate na nekom manje primjetnom mjestu, na brzinu okačite lažne hrvatske tablice i mirni ste do sljedeće vožnje”.

Da su se naši susjedi vratili u hrvatska ljetovališta potvrdili su i sami Hvarani. Naime, u Starom Gradu postoje dio kojeg mještani zovu “beogradsko naselje” s obzirom da su tamo prije rata bile samo vikendice obitelji iz Beograda. Tijekom rata nikog u njima nije bilo, a danas su pune, dok na automobilima ispred kuća auta ili nemaju tablice ili su potpuno prekriveni ceradom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju