Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivša demokratska kandidatkinja na američkim predsjedničkim izborima Hillary Clinton u svojim će memoarima, koje će 12. rujna promovirati pod nazivom "Što se dogodilo" (What Happened) pokušati objasniti što se zapravo dogodilo u predizbornoj kampanji prošle godine.


"Naziv knjige više je izjava nego pitanje, a u njoj će Hillary Clinton čitateljima otkriti što je osjećala i mislila tijekom jedne od najkontroverznijih i najnepredvidljivijih predsjedničkih kampanja i izbora u povijesti zemlje", stoji u priopćenju izdavačke kuće Simon & Schuster.

Vezani članci Papa Franjo Papa Franjo vjeruje da će umrijeti u Rimu: "Bit ću papa, na dužnosti ili u mirovini. Neću se vratiti u Argentinu" Slika nije dostupna Elektronička pošta Hillary Clinton: U čemu je zapravo problem?

"Ranije sam, iz razloga koje pokušavam objasniti u knjizi, često vjerovala kako prema javnosti moram biti obazriva, onako kao kad hodate po užetu bez sigurnosne mreže, no danas to više nije tako", napisala je bivša demokratska kandidatkinja u predgovoru knjige.

Od izbornog poraza 8. studenoga 2016., Clinton je više puta javno istupala i održala brojne javne govore. Priznala je da je tijekom kampanje počinila više pogrešaka, no nikad o njima nije govorila potanko, ostavivši objašnjenja za knjigu.

U memoarima opisuje "snažno i duboko osobno iskustvo kandidature i činjenicu da je prva žena u američkoj povijesti koju je za predsjednicu kandidirala jedna velika stranka."

Clinton u predgovoru kaže kako je u memoarima opisala "predizbornu kampanju i izbore koje su obilježili gnjev, seksizam, brojne nesmotrenosti, niski udarci i nezamisliv razvoj događaja."

Bivša američka državna tajnica, prva dama i prva žena kandidatkinja za američku predsjednicu izdala je već nekoliko knjiga. (HINA)