Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavili javno

SPREMNI SU ZA NOVI RAT Grade nove tunele

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vođa palestinskog islamističkog pokreta Hamasa u Gazi, Ismail Hanija rekao je u petak da je spreman za novi rat s Izraelom i da palestinske naoružane skupine grade nove tunele ispod enklave koja je pod blokadom.

Vođa palestinskog islamističkog pokreta Hamasa u Gazi, Ismail Hanija  održao je govor pred tisućama ljudi na pogrebu Hamasova borca koji je ovog tjedna poginuo u urušavanju jednog takvog tunela.

Pročitajte i ovo Ilustracija Nema mira Rat sve bliže širenju na nova područja: "Moramo biti spremni za ofenzivu ako..." Itai i Hadar Berdichevsky Nakon 14 sati Čudo u Izraelu: U kući ubijenog mladog para pronađene neozlijeđene bebe blizanci, roditelji ih sakrili prije pokolja

Hamasovo naoružano krilo, brigade Ezedina "al Kasama i pokreti otpora neprestano se pripremaju u zraku, na kopnu, na moru i pod zemljom", kazao je.

Trupla sedmorice boraca umotana u Hamasovu zastavu nosile su stotine pripadnika brigada Al Kasama izvikujući slogane u kojima su pozivali na eskalaciju sukoba s Izraelom.

Premda je od kolovoza 2014. - nakon trećeg rata u enklavi u šest godina - na snazi primirje s Izraelom, bivši palestinski premijer je rekao da su naoružane skupine u Gazi i dalje kadre "u svakom trenutku reagirati na svaki sukob" s Izraelom.

"Istočno od Gaze junaci ispod zemlje grade tunele" duž granice s Izraelom, a "zapadno od Gaze junaci svakodnevno ispituju rakete" iz enklave koju kontrolira Hamas i koja je hermetično zatvorena izraelskom sigurnosnom ogradom s jedne strane i egipatskom tampon zonom s druge.

Sigurnosni izvori navode da je Hamas obnovio tunele koje je Izrael uništio u ratu u ljeto 2014. kojega je glavni cilj bio upravo njihovo rušenje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene