Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon molitve

Hamas javno pogubio 18 muškaraca optuženih za izdaju, poginulo još četvero civila

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hamas optužio osamnaestoricu muškaraca za suradnju s neprijateljima. Potom su javno strijeljani. Još je četvero Palestinaca poginulo u izraelskim zračnim napadima

Osamnaestorica muškaraca optuženih da su surađivali s Izraelom pogubljena su u petak u pojasu Gaze, u jeku sukoba s izraelskom vojskom, objavila je Hamasova televizija.

Pročitajte i ovo Automobil u kojem su ubijeni sinovi vođe Hamasa - 3 Ubijena i četiri unuka Izrael tvrdi: Amir, Mohamad i Hazem ubijeni su jer su bili borci, a ne zato što su sinovi vođe Hamasa Gaza Neizmjerna tuga "Svi su mrtvi! Tenk je pored mene, jako se bojim, dođite po mene", jedne su od posljednjih riječi šestogodišnje Hind u Gazi, kojoj se izgubio svaki trag

Među njima, šestorica su pogubljena na javnom trgu. Ubili su ih muškarci odjeveni u odore Brigada Ezedina al-Kasama, oružanog ogranka Hamasa. Pogubljeni su pred nekoliko stotina vjernika koji su upravo izišli s tjedne molitve, pred najvećom džamijom u gradu.

Ništa od primirja, iz Palestine i dalje raketiraju!

Još najmanje jedanaestorica su strijeljana u blizini sjedišta policije u središtu Gaze, po izjavama očevidaca i portalu Mažd bliskom Hamasu. Osamnaesti je pogubljen na obližnjem trgu.

Muškarci su pogubljeni dan nakon što su trojica zapovjednika oružanog ogranka Hamasa poginula u izraelskom napadu na jednu zgradu u Rafahu na jugu Pojasa Gaze.

Poginulo četvero palestinaca

Četvero Palestinaca je poginulo u petak u dvama odvojenim izraelskim zračnim udarima u Pojasu Gaze, 46. dana rata, rekli su izvori.

Dvoje među njima je poginulo u bombardiranju kuće u Nuseiratu, u središtu teritorija. Drugih dvoje je izgubilo život u Deir al Balah, rekao je za AFP glasnogovornik mjesne spasilačke službe Ašaraf al Kodra.

Na Pojas Gaze ispaljeno na desetke raketa, poginule žena i djevojčica (2)

Nije poznato zašto su baš oni bili na meti napada. U ciljanom izraelskom napadu u četvrtak ujutro poginula su trojica zapovjednika oružanog krila Hamasa.

Više od 2080 Palestinaca poginulo je od 8. srpnja kada je počela izraelska operacija "Zaštitni rub" protiv Hamasa koji kontrolira Pojas Gaze.

Sedamdesetak ljudi je izgubilo život nakon prekida devetodnevnog primirja u utorak navečer i neuspjeha neizravnih preogovora Izraela i Palestinaca u Kairu. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene