Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Neprijatelj je otvorio vrata pakla'

Na Pojas Gaze ispaljeno na desetke raketa, poginule žena i djevojčica (2)

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nade u postizanje dogovora Palestinaca i Izraelaca o trajnom prekidu vatre u Pojasu Gaze pokopane su.

Neizravni izraelsko-palestinski pregovori o primirju, koji se već danima održavaju u Kairu uz posredovanje Egipta, nalaze se pred propašću za što se međusobno optužuju dvije strane.

Pročitajte i ovo Razorena Gaza Nastavljaju se pregovori Korak do primirja u Gazi: "Izrael je sve prihvatio i sada se čeka odluka Hamasa" Kamala Harris ugošćuje člana izraelskog ratnog kabineta U ponedjeljak Potpredsjednica SAD-a sastat će se sa članom izraelskog ratnog kabineta

Palestinski militanti ispalili su nekoliko desetaka raketa na Izrael, koji je uzvratio zračnim napadima u kojima je život izgubilo najmanje troje ljudi, prenose u srijedu agencije.

Palestinski zdravstveni dužnosnici izvijestili su da su u izraelskim napadima na Gazu u utorak poginule najmanje tri osobe, a među njima su i jedna žena te jedna djevojčica, dok je ranjeno više od pedeset osoba.

Izrael pokrenuo novi napad, pregovaračima naloženo da se povuku

Optuživši Hamasove islamiste za prekid primirja, Izrael je trenutačno opozvao svoje pregovarače s pregovora u Kairu, prepustivši sudbini dosadašnje napore ostvarene posredovanjem Egipta u nastojanjima da se postigne dugoročni sporazum između Izraela i militantnih skupina u Pojasu Gaze, čime bi se omogućila obnova toga područja nakon pet tjedana sukoba.

Rakete su iz Gaze ispaljene gotovo osam sati prije isteka primirja, čije je 24-satno produljenje dogovoreno u ponedjeljak navečer. Na Izrael su ispaljeni deseci raketa, a jedan je projektil pao na šire područje Tel Aviva, izazvavši materijalnu štetu, ali bez ljudskih žrtava.

Svjedoci u Gazi tvrde da su izraelski zrakoplovi uzvratili s 35 zračnih napada, uključujući jedan na kuću u gradu Gazi, pri čemu su život izgubile jedna žena i dvogodišnja djevojčica. U napadu je poginula još jedna zasad neidentificirana osoba, prenosi agencija Reuters.

Izraelski mediji prenose da je cilj u bombardiranoj kući bio jedan viši dužnosnik Hamasa koji bi mogao biti vođa skupine odgovorne za raketne napade na Izrael. Vojska je odbila komentirati napad na konkretan cilj, potvrdivši samo da je u utorak izvršen napad na 30 ciljeva diljem Gaze.

Hamas je potvrdio da je nakon napada u kojemu je poginulo troje ljudi ispalio najmanje 40 raketa na Izrael, posebno ciljajući područje Jeruzalema i Tel Aviva, uključujući međunarodnu zračnu luku Ben-Gurion. Izraelska sigurnosna služba priopćila je da u zračnoj ljuci nije došlo do prekida prometa.

Glasnogovornik policije potvrdio je da je u Tel Avivu oštećeno jedno vozilo dok je u području Jeruzalema jedna raketa presretnuta. Hamasovi militanti izdali su priopćenje u kojemu optužuju Izrael za 'kršenje mira i počinjenje masakra'. 'Neprijatelj je otvorio vrata pakla', stoji u priopćenju u kojemu se nadalje najavljuje da će Izrael 'platiti veliku cijenu' za napade. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene