Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hamas odbija jednostrano raspuštanje palestinske vlade

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hamas koji je na vlasti u Pojasu Gaze objavio je da odbija svako "jednostrano" raspuštanje vlade palestinskog jedinstva, kojoj je pridružen i koja bi mogla podnijeti ostavku tijekom dana, na poticaj predsjednika Mahmuda Abasa.

"Hamas odbacuje svaku jednostranu promjenu vlade bez pristanka svih strana", kazao je Sami Abu Zuhri, glasnogovornik pokreta.

Pročitajte i ovo Počeli su progovori o primirju u Gazi Pregovori ne uspijevaju Hamas iznio uvjet za razmjenu talaca: "Pokret je u protekla dva dana predstavio svoj stav" Benjamin Netanyahu Rat na Bliskom istoku ''Ljudi u Gazi gladuju. Nema isprike za Izrael'', upozorio SAD, a Netanyahu poručio: ''Borit ćemo se do potpune pobjede''

Palestinski predsjednik Mahmud Abas najavio je u utorak pred revolucionarnim vijećem svoje stranke Fatah ostavku palestinske vlade u roku do 24 sata, rekli su visoki dužnosnici koji su sudjelovali na tom sastanku. "Palestinska vlada će dati ostavku u sljedeća 24 sata", rekao je Abas.

'Hamas je počinio ratne zločine tijekom prošlogodišnjeg sukoba s Izraelom'

Vlada sastavljena od tehnokrata koje je odobrio Fatah i Hamas trebala je prekinuti godine podjela koje su gotovo dovele do građanskog rata među glavnim palestinskim pokretima 2007.

Predsjednik Abas trebao bi se susresti s premijerom Ramijem Hamdalahom rano popodne.  (hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene