Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Gruzija je danas objavila da je u vojnoj bazi Muhrovani otkriven državni udar u pokušaju, koji još nije do kraja osujećen, priopćio je ministar obrane David Siharulidze, rekavši da iza svega stoji Rusija.


'Glavni cilj vojne pobune je pokušaj ugrožavanja planirane vježbe NATO-a', koja bi u srijedu trebala početi u Gruziji, rekao je Siharulidze. 'U tijeku su pregovori s vojnicima u bazi i nadamo se da će pobuna uskoro biti završena', dodao je.

Vezani članci Predsjednik RH Zoran Milanović na službeno fotografiranje jedini je došao bez zaštitne maske Što bi rekao Beroš?! Milanović jedini među NATO-ovim liderima bez maske na licu Zoran Milanović Dayton ubačen u deklaraciju samita NATO-a, Milanović: "Nisam zaprijetio. Nakon šest dana ignoriranja naše molbe, riješeno je u pola minute"

Baza Muhrovani nalazi se 20 kilometara od Tbilisija. Svi su zapovjednici smijenjeni, a vojnici su blokirani u vojarni, rekao je Siharulidze. Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je kako je uhićena jedna osoba. 'Urotnici su novac dobili od Rusa te se čini da su s njima u koordinaciji', rekao je glasnogovornik ministarstva Šota Utiašvili na konferenciji za novinare.

NATO od 6. svibnja do 1. lipnja organizira vojne vježbe u Gruziji. U vježbama, koje su planirane mjesecima prije prošlogodišnjeg sukoba Gruzije i Rusije, sudjelovat će 1300 vojnika iz 19 zemalja. Ruske su vlasti vježbu nazvale pogrešnom i provokativnom odlukom. Prema izjavi glasnogovornika MORH-a Gorana Grošinića koncem travnja, u vježbi u Gruziji sudjelovat će i 12 hrvatskih vojnika.