Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rusi koordinirali akcijom

Gruzija: Zbog vježbe NATO-a pokušaj državnog udara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gruzija je danas objavila da je u vojnoj bazi Muhrovani otkriven državni udar u pokušaju, koji još nije do kraja osujećen, priopćio je ministar obrane David Siharulidze, rekavši da iza svega stoji Rusija.

'Glavni cilj vojne pobune je pokušaj ugrožavanja planirane vježbe NATO-a', koja bi u srijedu trebala početi u Gruziji, rekao je Siharulidze. 'U tijeku su pregovori s vojnicima u bazi i nadamo se da će pobuna uskoro biti završena', dodao je.

Pročitajte i ovo Donald Trump o NATO-u Politika izolacionizma Trump spreman europske države pustiti niz vodu: "Nas i problem dijeli jedan veliki lijepi ocean" Vladimir Putin scenarij koji nitko ne želi Putin na krilima pobjede: "Svima je jasno da će ovo biti samo jedan korak od trećeg svjetskog rata"

Baza Muhrovani nalazi se 20 kilometara od Tbilisija. Svi su zapovjednici smijenjeni, a vojnici su blokirani u vojarni, rekao je Siharulidze. Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je kako je uhićena jedna osoba. 'Urotnici su novac dobili od Rusa te se čini da su s njima u koordinaciji', rekao je glasnogovornik ministarstva Šota Utiašvili na konferenciji za novinare.

NATO od 6. svibnja do 1. lipnja organizira vojne vježbe u Gruziji. U vježbama, koje su planirane mjesecima prije prošlogodišnjeg sukoba Gruzije i Rusije, sudjelovat će 1300 vojnika iz 19 zemalja. Ruske su vlasti vježbu nazvale pogrešnom i provokativnom odlukom. Prema izjavi glasnogovornika MORH-a Gorana Grošinića koncem travnja, u vježbi u Gruziji sudjelovat će i 12 hrvatskih vojnika.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene