Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Očekuje povlačenje

Naš ministar rusku invaziju na Ukrajinu nazvao avanturističkim potezom: "Sigurni smo da će u nadolazećem razdoblju i Ruska Federacija shvatiti"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman izjavio je u srijedu, u povodu ukrajinskog nacionalnog praznika, kako je siguran da će Rusija shvatiti svoj "avanturistički potez" i povući se iz Ukrajine.

Dok traje šestomjesečna ruska invazija na Ukrajinu, ta država u srijedu obilježava Dan neovisnosti nakon raspada Sovjetskog Saveza 1991.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić Ponovni rast napetosti Srbija uputila prosvjednu notu Hrvatskoj: Žestoko reagirali zbog izjava Grlića Radmana Ivica Dačić Diplomatski rat sa Srbijom Ne smiruju se reakcije na izjavu Grlića Radmana, pljušte nove uvrede: "Bili ste kao trabanti veći nacisti od nacista"

"Sigurni smo da će u nadolazećem razdoblju i Ruska Federacija shvatiti zapravo avanturistički potez, da se ne može tako osigurati mir, pravednost, funkcioniranje jednog svjetskog međunarodnog poretka koji počiva na uvažavanju, poštivanju granica i suverenosti“, izjavio je Goran Grlić Radman novinarima nakon sjednice Vlade.

"Očekujemo povlačenje ruskih vojnika i priznavanje suverenosti Ukrajine“, dodao je.

Šef hrvatske diplomacije je čestitao „ponosnoj zemlji Ukrajini“ i dodao da su Ukrajinci pokazali neizmjernu hrabrost u obrani svoje domovine, kao što je to pokazala Hrvatska u Domovinskom ratu.

Grlić Radman smatra da je demokratski svijet svojim pomaganjem Kijevu na „pravoj strani“ i vjeruje da će se održati solidarnost Europske unije s Ukrajinom iako nisu sve zemlje jednako pogođene posljedicama rata.

Rat iz minute u minutu pratite OVDJE.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene