Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tvrtka sve negira

Greškom im uplatili 10,5 milijuna dolara u kriptovalutama: Mislili da su osvojili nagradu, na kraju završili iza rešetaka

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Jedna je žena otpužena za krađu zbog pogrešnog povrata kriptovalute od 10,5 milijuna dolara. Puštena je uz jamčevinu dok čeka suđenje, unatoč tvrdnjama da je navodno pokušala pobjeći iz zemlje.

Thevamanogari Manivel i njezin partner, Jatinder Singh, pojavili su se videovezom iz zatvora na sudu za prekršaje u Melbourneu u utorak kada su pozvani na suđenje za krađu, uz druge optužbe.

Naime, žena je optužena da je ukrala oko 10,5 milijuna dolara nakon što joj je novac u obliku kriptovaluta uplaćen - zabunom.

U svibnju 2021. Crypto.com je namjeravao vratiti Manivel 100 dolara, ali joj je greškom prebačeno 10,47 milijuna dolara. Tvrtka je grešku primijetila tek kada je u prosincu obavljena revizija.

Radnik u Bugarskoj, koji je obrađivao povrat novca, unio je pogrešne brojeve u Excel tablicu, rekla je sudu Michi Chan Fores, službenica iz Crypto.com.

Rekla je da je zahtjev za povrat poslan pružatelju usluga plaćanja u Australiji, koji je zatim prebacio novac na račun Manivelove banke.

Račun Crypto.com bio je na Singhovo ime, ali je prijenos možda poslan na Manivelov račun jer je koristila njegovu bankovnu karticu za kupnju kriptovalute, rečeno je na sudu.

Singh je navodno mislio da je osvojio novac nakon što mu je iz aplikacije Crypto.com poslana obavijest o natjecanju. Međutim, Fores je istaknula da nije bilo takvog natjecanja te da Crypto.com nije slao obavijest.

Novac je navodno iskorišten za kupnju četiri kuće, dok je četiri milijuna dolara prebačeno na malezijski bankovni račun. Ostatak novca je potrošen za darove, vozila, umjetnine i namještaj.

Većina novca je u međuvremenu vraćena, ali oko tri milijuna dolara je nepodmireno, a u tijeku je i građanska tužba za zamrzavanje imovine i vraćanje novca od rodbine. Optuženica se izjasnila nevinom, piše The Guardian.

Uhićena je u zračnoj luci u Melbourneu u ožujku dok je navodno pokušavala odletjeti kući u Maleziju s kartom u jednom smjeru. Uz sebe je imala oko 11.000 dolara u gotovini.

Pročitajte i ovo NFT, ilustracija Kripto zima Tržište NFT-a i dalje u velikom padu: Više se ne plaća stotine tisuća dolara za virtualne kuće i brodove

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NE NASJEDAJTE! Lažni broker i financijski savjetnik prevarili građane za pola milijuna kuna: Policija objavila upozorenje

Njezina odvjetnica, Jessica Willard, zatražila je da njezina klijentica bude puštena uz jamčevinu od 10.000 dolara. Rekla je da Manivel nije znala da su protiv nje podignute kaznene prijave kada je pokušala odletjeti kući vidjeti bivšeg muža i djecu.

Manivel je u pritvoru od uhićenja prije više od šest mjeseci i suočena je s još jednom godinom iza rešetaka prije početka suđenja 8. studenog.

 

 

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene