Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A sada traže povrat

Božićno čudo? Banka greškom uplatila 155 milijuna eura na 75.000 računa

Euri (Foto: AFP) - 4
Euri (Foto: AFP) - 4 Foto: Afp
Desetke tisuća ljudi na božićno je jutro dočekalo iznenađenje neočekivanog dobročinitelja. Naime, banka Santander greškom je uplatila 155 milijuna eura na 75.000 računa.

Nakon što je banka Santander greškom uplatila 155 milijuna eura na 75.000 računa, njezini djelatnici se sada žure vratiti novac. Taj im je zadatak otežan jer je velik dio uplaćen na račune u drugim bankama, prenosi u četvrtak BBC.

Banka je naglasila da je već počela razgovarati s drugim bankama. Iz Santandera su rekli da će te banke "gledati da vrate novac s računa njihovih korisnika".

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIRUS BUKTI u sad-u Zabrinjava ih broj djece u bolnicama zbog omikrona: Poteškoće s disanjem, visoka temperatura i dehidriranost

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna "prijave na sve strane" Novi šok u Vranjicu kod Splita: Zagađeno more razbijesnilo stanovnike

Međutim, nije jasno kako će banke postupiti u slučaju da su njihovi korisnici već potrošili novac, jer bi povrat mogao dovesti do prekoračenja na računu.

Do greške je došlo kada su uplate s 2000 poslovnih računa provedene dvaput. Santander je dao naslutiti da će možda izravno kontaktirati ljude ne bi li vratio novac.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene