Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U parlamentu

Grčkoj koalicijskoj Vladi izglasano povjerenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novoj grčkoj koalicijskoj vladi izglasano je povjerenje u parlamentu i tako je završeno višemjesečno razdoblje političke nesigurnosti, prenosi BBC.

Vlada je dobila potporu svih zastupnika triju stranaka, Nove demokracije, PASOK-a i Demokratske ljevice koje podupiru koaliciju s ciljem ostanka u eurozoni.

Ministri eurozone sastat će se u ponedjeljak u Bruxellesu i razgovarati kako provesti u lipnju dogovorene mjere borbe protiv dužničke krize. Na tom će se sastanku razgovarati i o planovima nove grčke vlade koja je ‘prošla’ nakon trodnevne rasprave.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Anketa Dnevnika Nove TV Vjerujete li da će s novom Vladom biti bolje? Pogledajte kako ste glasali 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

>> Grčka najavljuje rasprodaju državne imovine

Glasanje je bilo formalno jer je koalicija ima 179 od 300 zastupnika. U završnom govoru uoči glasanja premijer Antonis Samaras iz Nove demokracije pozvao je zastupnike na jedinstvo. ‘Stvari će se odsad promijeniti, a pozivam vas na jedinstvo, (i uz) različita mišljenja i neslaganja, na jedinstvo’.

Sastanak ministara eurozone održat će se u trenutku kad raste strah da će i Španjolska i Italija imati problema oko plaćanja duga. (Hina) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene