Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobrodošla ratifikacija

Grčka: Parlamentarni odbor odobrio ulazak Hrvatske i Albanije u NATO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stalni odbor za vanjsku politiku i obranu grčkog parlamenta prihvatio je prijedlog zakona kojim se ratificira ulazak Hrvatske i Albanije u NATO, objavila je grčka državna agencija ANA.

Prijedlog zakona poduprli su zastupnici vladajuće stranke Nove demokracije i glavne oporbene stranke PASOK-a, usprotivili su se članovi odbora iz grčke Komunističke stranke i stranke LAOS, a zastupnik stranke SYRIZA nije nazočio sjednici odbora.

Pročitajte i ovo Sustav protuzračne obrane Patriot Pomož je na putu Šef NATO-a obznanio: "Postoji još oružja koje možemo osigurati Kijevu" Sidro oštetilo cjevovod Balticconnector Hibridno ratovanje Sigurnost milijarde ljudi je ugrožena: "Znamo što su Rusi razvili za ratovanje pod morem"

Prijedlog zakona, koji je odobrio Stalni odbor za vanjsku politiku i obranu, bit će predmetom glasovanja na zasjedanju parlamenta, gdje će službeno postati zakonom i time će biti dovršen ratifikacijski postupak. Dosad su ulazak Hrvatske u NATO ratificirali parlamenti šesnaest od 26 članica NATO-a.

MVPEI pozdravlja grčku odluku

Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija pozdravilo je navečer odluku Odbora za vanjsku politiku i obranu grčkog parlamenta o prihvaćanju Protokola o proširenju Sjevernoatlantskog saveza na Hrvatsku.

Time je završio prvi dio postupka prihvaćanja Protokola o proširenju NATO-a na Hrvatsku, koji će sada biti upućen na ratifikaciju plenumu grčkog parlamenta, navodi se u priopćenju MVPEI-ja.

Protokol o proširenju NATO-a na Hrvatsku dosad je ratificiran u Mađarskoj, Latviji, SAD-u, Litvi, Poljskoj, Rumunjskoj, Bugarskoj, Slovačkoj, Turskoj, Norveškoj, Danskoj, Španjolskoj, Estoniji, Češkoj, Italiji, Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kanadi, Njemačkoj i Belgiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene