Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zbog strogih mjera štednje

Grčka paralizirana novim štrajkom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grčka je ponovo paralizirana zbog općeg štrajka, drugi put u petnaest dana, kojeg su zbog strogih mjera štednje organizirali veliki središnji sindikati.

Od ponoći je paraliziran zračni i pomorski promet, a željeznički promet je uvelike poremećen, javlja AFP. U Ateni je u funkciji samo jedna linija podzemne željeznice i to samo zato da bi se prosvjednici mogli sredinom dana okupiti na prosvjedima. Ostali gradski prijevoz, tramvaji i autobusi, također je paraliziran. Prosvjedi su predviđeni i u ostalim grčkim gradovima , posebice u Solunu, drugom po veličini grčkom gradu. Prosvjed su najavili i policajci, vatrogasci i obalna straža, a trebali bi se okupiti ispred ravnateljstva policije.

Pročitajte i ovo Autocesta - 2 Troškovi su znatno smanjeni Otvoren novi izlaz autoceste A1: Trebao bi rasteretiti lokalne ceste od kamionskog prometa Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

>> Grčka paralizirana: Ne rade škole, bolnice...

Zbog štrajka će biti zatvorene škole, dok će banke i velike tvrtke raditi skraćeno. Javne bolnice su otvorene, ali rade s manjim brojem osoblja. Zemlja je i u informacijskoj blokadi zbog štrajka novinara radija i televizije. Nacionalna agencija ANNa je obustavila svoju emisiju na 24 sata, a u petak neće izaći ni novine. Sindikati su bili u štrajku 24. veljače te prošlog petka, kada je socijalistička vlada u parlamentu izglasala stroge mjere štednje zbog financijske krize. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene