Granična policija BiH zaustavila migrante (Foto: Dnevnik.hr)
Granična policija BiH zaustavila migrante (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Granična policija Bosne i Hercegovine u ponedjeljak kasno navečer je zaustavila veću skupinu migranata koji su u povorci krenuli prema graničnom prijelazu Izačić kako bi prešli u Hrvatsku.


Skupina u kojoj je bilo oko 90 muškaraca, žena i male djece krenula je pješice ranije tijekom dana iz migrantskog centra smještenog u nekadašnjem hotelu "Sedra" kod Cazina.

Vezani članci Slika nije dostupna BiH U STRAHU OD ZATVARANJA GRANICE 'To je opasno' Slika nije dostupna IZBJEGLIČKA KRIZA Rusija oštro kritizira Europu

U pratnji lokalne policije prešli su put do Bihaća i zatim krenuli prema Izačiću, a usput im se pridružilo još nekoliko desetaka migranata.

Kordon graničnih policajaca zapriječio im je prolaz na oko 200 metara prije samog prijelaza a potom su počeli pregovori kako bi se vratili u Cazinu, no većina njih je odlučila ostati ondje i prenoćiti pod vedrim nebom.

Ranije tijekom dana veća skupina migranata vraćena je s graničnog prijalaza Maljevac kod Velike Kladuše. Oni su također planirali izvršiti pritisak kako bi ih se pustilo da nastave put ka Hrvatskoj jer ne žele ostati u BiH.

U večernjim satima u Bihaću su istodobno održani novi prosvjedi građana zbog eskalacije migrantske krize. Oko tisuću okupljenih na središnjem gradskom trgu tražilo je izmještanje migranata iz gradskog središta i uspostavu centra za njihov smještaj izvan Bihaća. (Hina)