Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Flota zrakoplova nazvanih PAK TA navodno će biti sposobna prebacivati 400 tenkova na bilo koju lokaciju na Zemlji.


Prema tvrdnjama medija naklonjenih Kremlju, ruski plan je omogućiti premještanje svoje vojske bilo gdje u svijetu u roku od sedam sati.

Vezani članci Ilustracija Ruski teretni brod potonuo u blizini turske obale, u tijeku akcija spašavanja posade Navaljnova supruga i suradnici ispred bolnice u Omsku Pristaše Navaljnog optužile Kremlj za pokušaj ubojstva: "Vlasti sprječavaju njegov transport u Njemačku, ugrožavaju mu život!"

Takva budućnost uključuje flotu ogromnih transportnih zrakoplova koji će biti sposobni bilo gdje u svijetu preseliti 400 Armata tenkova sa streljivom.

Prema tvrdnjama vojno-industrijske komisije u Moskvi, novi zrakoplov nazvan PAK TA bit će sposoban letjeti nadzvučnom brzinom i do 1235 kilometara na sat, moći će prenositi do 200 tona i imat će domet od najmanje 7000 kilometara što je otprilike udaljenost između Sydneya i Hong Konga, piše news.com.au.

Rusija se navodno nada da će izgraditi 80 takvih zrakoplova do 2024. godine.

Pozdravite Putinovu 'je... se politiku'

Međutim, mnogi su skeptični kada se priča o prijevozu tolike količine tereta navedenom brzinom. Osim toga, takva težina i veličina zahtijevat će izgradnju izuzetno velikih pista, a trošit će se i velike količine goriva što će također ograničavati broj lokacija s kojih će zrakoplov moći poletjeti. A i raspon krila činio bi zrakoplov lakom metom za neprijatelje.

Nešto im sprema - Putin sastavlja 'crnu listu' najvećih neprijatelja

Plan se, istina, poklapa s ruskim ciljem modernizacije ostarjelog zrakoplovstva u idućih 10 godina.

Ako zrakoplov nije samo propagandni trik, flota će kako je već navedeno moći prevoziti 400 tenkova.Izvor stranice Experts Online rekao je da prvi put neki projket za cilj ima stvaranje operativnih kapaciteta za podizanje potpuno opremljene vojske i njezino prebacivanje na bilo koje zamišljeno mjesto na Zemlji.

Diplom - Alexey Komarov from Alexey Komarov on Vimeo.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook