Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Veći dio Hercegovine je u dimu zbog požara koji su aktivni kod Konjica, Čapljine, Tomislavgrada i Međugorja.


U okolici Konjica gori šuma i nisko raslinje na nekoliko lokacija. Najteža situacija je u mjestu Glavatičevu i u selu Dužani, izvještavaju mediji Federacije BiH. Ugroženo je nekoliko naselja a vatra se približava obiteljskim kućama. U pomoć gasiteljima iz Konjica stigle su i kolege iz Mostara, Sarajeva i Zenice a u gašenju požara sudjeluje i helikopter europskih mirovnih snaga (EUFOR).

>> Hrvatski kanaderi u akciji iznad Tomislavgrada

Vezani članci Požari u Italiji - 1 Požari u Europi gutaju sve veću površinu, na Siciliji izmjerena najviša temperatura ikad na kontinentu. Gori i u Sibiru U velikim šumskim požarima u Alžiru poginule su 42 osobe - 3 U šumskim požarima na sjeveru Alžira poginule 42 osobe, među njima i 25 vojnika koji su spašavali stanovništvo

Cijeli je Konjic prekriven gustim dimom kao i veći dio Hercegovine. I Mostar, koji je 50-tak kilometara udaljen i u kojemu nisu zabilježeni požari bio je prekriven dimom.

Jutros je izbio požari i na brdu Križevac kod Međugorja. Radi se o većoj površini i nepristupačnom terenu koji gase vatrogasci iz Čapljine i Čitluka.

U gašenju više požara na području Čapljine, koji su prijetili obiteljskim kućama i gospodarskim objektima, tri vatrogasca su zadobila lakše tjelesne ozljede.

Nakon jučerašnjeg sudjelovanja hrvatskih kanadera lokalizirani su požari na području Tomislavgrada. Vlasti u toj općini proglasile su stanje elementarne nepogode. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.