Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bivši sovjetski predsjednik Mihail Gorbačov upozorio je Sjedinjene Države da ne udaljavaju Ukrajinu od Rusije i prime je u NATO, upozorivši kako bi to bila "opasna geopolitička igra".


Poziv američkog politologa poljskog podrijetla Zbigniewa Brzezinskog da se Ukrajinu udalji što je više moguće od Rusije "postao je uobičajen kod političara u Sjedinjanim Državama, navodno u interesu demokracije", navodi Gorbačov u članku u dnevniku Rossiskaja Gazeta.

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Komentar Ivane Petrović o samitu NATO-a: "Trebalo je pregristi sve antagonizme i sve tragikomične uvrede, jer ovo je država, a ne feud koji su nekom mama i tata ostavili u nasljeđe" Zoran Milanović Dayton ubačen u deklaraciju samita NATO-a, Milanović: "Nisam zaprijetio. Nakon šest dana ignoriranja naše molbe, riješeno je u pola minute"

"No gdje je demokracija ako se Ukrajinu primi u NATO iako se većina Ukrajinaca tomu protivi", pita se on.

Prema Gorbačovu, "takve opasne geopolitičke igre nemaju ništa zajedničkog s odgovornom politikom i realnim procesima koji se odvijaju u globaliziranom svijetu."