Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skoro kao u Affleckovom filmu

'GONE GIRL' Optužili je da je režirala vlastitu otmicu, a onda je uslijedio bizaran obrat

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U iznenadnom obratu kao u nekom hollywoodskom trileru, FBI je ipak uhitio otmičara.

Kada je žena iz Kalifornije tvrdila da je bila oteta iz svog doma prije četiri mjeseca i oslobođena nekoliko sati prije nego što je plaćena otkupnina, policija je slučaj odbacila kao prevaru. No, sada je FBI za otmicu optužio odvjetnika s diplomom Harvarda i to u bizarnom obratu, a slučaj mnogi uspoređuju s filmom Bena Afflecka 'Nestala'.

Matthew Muller (38) je uhićen nakon pljačke jedne kuće koja je podsjećala na navodnu otmicu Denise Huskins.

U dom u kojem je živjela s dečkom Aaronom Quinnom otmičari su upali u ožujku i tražili dvije otkupnine po 8500 dolara. Aarona su otmičari svezali, drogirali i stavili mu slušalice kako bi čuo snimljenu poruku da će biti mučen elektrošokovima i da će mu izrezati lice ukoliko ne bude surađivao. Na mobitel je dobio poruku kojom traže od njega 17.000 dolara.

Pročitajte i ovo Učionica iz koje su oteta djeca u Kurigi 280 djece oteto u školi Nakon 17 dana oslobođena oteta djeca u Nigeriji: Vlada odbila platiti otkupninu od 690 tisuća dolara Ilustracija Pucali na djecu Naoružana banda na motorima upala u školu i odvela više od 280 učenika: To područje kontrolira odcijepljena frakcija Boko Harama

Brat 'otetog' dječaka izmislio cijelu priču

S druge strane, dva dana od nestanka, Denise Huskins iznenada se pojavila u svom rodnom gradu, Huntington Beachu, gdje su je, kako je kasnije kazala, otmičari ostavili netom prije nego što će dobiti otkupninu. No, policija je nju i njezina dečka optužila za prijevaru.

Sve dok u ponedjeljak nije priznala pogrešku. FBI je izvijestio kako su odvjetnika-otmičara razotkrile naočale za plivanje za koje je Denise tvrdila da joj ih je stavio te pramen njezine kose koji je pronađen u njegovom Mustangu.

Muller je bio u marincima od 1995. do 1999. no ima psihičkih problema a dijagnosticiran mu je i bipolarni poremećaj, piše Telegraph.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene