Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U iznenadnom obratu kao u nekom hollywoodskom trileru, FBI je ipak uhitio otmičara.


Kada je žena iz Kalifornije tvrdila da je bila oteta iz svog doma prije četiri mjeseca i oslobođena nekoliko sati prije nego što je plaćena otkupnina, policija je slučaj odbacila kao prevaru. No, sada je FBI za otmicu optužio odvjetnika s diplomom Harvarda i to u bizarnom obratu, a slučaj mnogi uspoređuju s filmom Bena Afflecka 'Nestala'.

Matthew Muller (38) je uhićen nakon pljačke jedne kuće koja je podsjećala na navodnu otmicu Denise Huskins.

U dom u kojem je živjela s dečkom Aaronom Quinnom otmičari su upali u ožujku i tražili dvije otkupnine po 8500 dolara. Aarona su otmičari svezali, drogirali i stavili mu slušalice kako bi čuo snimljenu poruku da će biti mučen elektrošokovima i da će mu izrezati lice ukoliko ne bude surađivao. Na mobitel je dobio poruku kojom traže od njega 17.000 dolara.

Vezani članci Policija u Kaliforniji Strava u Kaliforniji: Najmanje 15 mrtvih u sudaru kamiona i auta u kojem je bilo više od 20 ljudi Oslobođene djevojke u Nigeriji 01 Oslobođeno 279 nigerijskih učenica: ''Većina nas je imala ozlijeđena stopala, rekli su da će ustrijeliti sve koji ne mogu hodati''

Brat 'otetog' dječaka izmislio cijelu priču

S druge strane, dva dana od nestanka, Denise Huskins iznenada se pojavila u svom rodnom gradu, Huntington Beachu, gdje su je, kako je kasnije kazala, otmičari ostavili netom prije nego što će dobiti otkupninu. No, policija je nju i njezina dečka optužila za prijevaru.

Sve dok u ponedjeljak nije priznala pogrešku. FBI je izvijestio kako su odvjetnika-otmičara razotkrile naočale za plivanje za koje je Denise tvrdila da joj ih je stavio te pramen njezine kose koji je pronađen u njegovom Mustangu.

Muller je bio u marincima od 1995. do 1999. no ima psihičkih problema a dijagnosticiran mu je i bipolarni poremećaj, piše Telegraph.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook