Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna priča

Godinama prodavao spermu: Šokirao se koliko ima djece!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac iz Londona vrlo je često prodavao svoju spermu jer mu je trebao novac. Prije dvije godine, odlučio je provjeriti podatke i ostao je zapanjen kada je otkrio koliko je djece rođeno zahvaljujući njegovoj spermi.

The Guardian je donio priču o muškarcu, koji je u članku imenovan kao Chris Whitman, koji je godinama prodavao svoju spermu kako bi zaradio nešto novca. Nakon nekoliko godina i jednog propalog braka, Whitman je otrkrio da je otac čak 34 djece!

Naime, 1991. godine, Whitman je živio u Londonu i radio posao trenera za koji nije bio dobro plaćen. Tražio je bilo kakav posao kojim bi mogao doći do dodatne zarade.

Načuo je kako se donori sperme uvijek traže i nije puno razmišljao – postao je redovni posjetitelj jedne klinike u južnom Londonu. 'Dva do tri puta tjedno bi sjeo na svoj skuter i zaputio se tamo. Nikada tamo nisam razgovarao s drugim donatorima, svi bi uglavnom gledali u pod kad bi prolazili kod hodnik. No, djevojke koje tamo rade su vrlo ljubazne i otvorene za razgovor', napisao je Whiteman.

Pročitajte i ovo Ilustracija Za ožujak Roditelji, provjerite svoje račune: Počinje isplata dječjeg doplatka Dijete s knjigom Festival knjiga "Pazi, knjiga!": Rastući trend ulaska u svijet čarolije razveselio i djecu i autore

Donirao spermu, a sada mora plaćati alimentaciju!

No, ubrzo je ponovno počeo raditi i tako česti odlasci mu se baš i nisu uklapali u prenatrpan raspored. Kroz par godina je zaboravio na svoje odlaske u kliniku i nastavio je živjeti u Londonu, a kasnije je s djevojkom otišao u inozemstvo. Njegova djevojka baš i nije bila oduševljena s tim što je nekad radio. 'Samo sam joj jednom spomenuo taj dio svoje prošlosti. Njezina reakcija je bila razumljiva, nije htjela čuti za to pa nikada više nisam ni spomenuo', kazao je.

No, nakon par godina je dobio djecu sa svojom djevojkom te se vratio u Veliku Britaniju. Njegov život se potpuno promijenio, bio je vrlo posvećen djeci i, nakon nekog vremena, počeo se pitati gdje su njegova druga djeca. 'To što sam postao otac me osvjestilo. Postao sam svjestan posljedica svojih ranijih djela. Počeo sam se pitati kako je to odrastati, a da ne znaš tko su ti biološki roditelji', kazao je Whiteman.

Tada se raspao i njegov brak pa se posvetio tome da dozna koliko je djece rođeno zahvaljujući njegovoj spermi. Prvo se obratio HEFEA-i – agenciji koja prikuplja podatke o donatorima u Velikoj Britaniji. Nakon nekog vremena su ga nazvali i kazali mu kako upravo on drži rekord po pitanju donacija, a kasnije su mu poslali i pismo u kojem su mu otkrili da je u razdoblju od 1992. do 2003. godine rođeno čak 34 djece zahvaljujući njegovim donacijama. Samo 1993. rođeno je 16 djece.

'To je bilo puno više nego što sam mislio da će biti. Kad sam dobio to pismo, samo sam zurio u njega. Dvadeset djevojčica i 14 dječaka trči naokolo s mojim genima', kazao je Whiteman. Iako sam nikada nije pokušao stupiti u kontakt s tom djecom, doznao je da je jedna žena ipak zatražila informacije o njemu. Što će se dogoditi, preostaje tek vidjeti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene