Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kakvo iznenađenje

Donirao spermu, a sada mora plaćati alimentaciju!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jednog je muškarca iz Kanzasa dočekalo neugodno iznenađenje kada je država od njega zatražila plaćanje alimentacije za dijete lezbijskog para kojem je prije 3 godine donirao spermu.

William Marotta donirao je uzorak sperme dvjema ženama koje su željele imati dijete, a tom je prilikom tražio i pismenu potvrdu da ga se neće pravno smatrati ocem djeteta niti da će snositi ikakvu odgovornost za sada trogodišnju djevojčicu, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Provjereno: neisplaćene alimentacije - 5 DONOSI PROVJERENO Uskraćuju novac svojoj djeci i nije ih briga: "Ne platite račun, dobijete ovrhu, a kada otac ne plati alimentaciju, prepušteni ste sami sebi" Igralište Odgovornost Oni koji ne plaćaju alimentaciju trebali bi razmisliti dvaput: Država ima plan kojim će ih udariti po džepu

No, u listopadu prošle godine država Kanzas od njega je zatražila da počne plaćati alimentaciju nakon što su djevojčičine majke zapale u financijske probleme. Ovaj se zahtjev temelji na zakonu prema kojem donatori sperme donaciju moraju obaviti posredovanjem licenciranog liječnika. 'Transakcija' između Williama i dvije žene nije obavljane tako. Naime, oni su se našli putem oglasnika i on im je bez ičijeg posredovanja predao posudicu sa svojom spermom. Žene su na oglasniku nudile 50 dolara, no on je to odlučio napraviti bez ikakve naknade.

>> Nije šala: Kineske bolnice uvele stroj za automatsko vađenje sperme

'Ovo je bilo potpuno neočekivano, prva stvar koja mi je prošla kroz glavu bila je kako nijedno dobro djelo ne prođe nekažnjeno', rekao je William koji će na skorašnjem sudskom ročištu tražiti poništenje ovog zahtjeva.

Stručnjaci kažu kako bi ovakvo proizvoljno tumačenje zakona moglo obeshrabriti potencijalne donore da u budućnosti pomognu parovima koji ne mogu imati djece.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene