Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DIRLJIVA OBJAVA DMITRYJA MURATOVA

Ruska Nova gazeta izaći će na ruskom i ukrajinskom jeziku, glavni urednik poručio: "Tužni smo, Ukrajinu nikad nismo vidjeli kao neprijatelja..."

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glavni urednik ruske Nove gazete, Dmitry Muratov, poručio je kako će novi broj izaći na ruskom i ukrajinskom jeziku. "Tužni smo...i sram nas je...Ukrajinu ne vidimo kao neprijatelja, ni ukrajinski jezik kao neprijateljski jezik."

Zbog ruske agresije na Ukrajinu, ruska Nova gazeta, kako je najavio glavni urednik i dobitnik Nobelove nagrade za mir, Dmitry Muratov, izaći će na dva jezika: ruskom i ukrajinskom.

Pročitajte i ovo Maria Zaharova poslala je poruku SAD-u Nisu zadovoljni Nakon američke pomoći Ukrajini oglasila se i Rusija: "Ovaj rat za njih će završiti ponižavajuće, kao u Vijetnamu" Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije

"Rano jutros okupili smo se u redakciji. Tužni smo. Naša zemlja po nalogu predsjednika Vladimira Putina počela je je rat protiv Ukrajine. I nema nikoga da zaustavi taj rat, pa uz tugu osjećamo i sram. Vrhovni zapovjednik vrti nuklearno dugme u rukama poput privjeska za ključeve skupog automobila. Što je sljedeći korak? Nuklearna salva. Kako drukčije interpretirati Putinove riječi o oružju osvete?

Ovaj broj Nove gazete objavit ćemo na dva jezika, jer Ukrajinu ne vidimo kao neprijatelja, ni ukrajinski jezik kao neprijateljski jezik. I za kraj: samo ruski antiratni pokret može spasiti život na ovom planetu", kazao je Muratov u videu koji je objavio na Youtubeu.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene