Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sirijski predsjednik Bašar al-Asad označio je Tursku, Saudijsku Arabiju i Katar kao glavne podupiratelje Islamske države.


Asad je u razgovoru za kinesku televiziju Phoenix rekao da je sirijska vojska uspješnija u borbi protiv terorista na svom teritoriju nakon što je Rusija započela zračne napade.

Vezani članci Slika nije dostupna TEŠKE OPTUŽBE NA RELACIJI SIRIJA-TURSKA Verbalni rat predsjednika Slika nije dostupna 'Rusija i Iran podupiru Asadov terorizam, ti napadi uzrokuju mnoge nevine žrtve'

'Nedavno, nakon sudjelovanja ruskih zračnih snaga u borbi protiv terorizma, situacija se jako poboljšala i sada mogu reći da vojska napreduje na gotovo svakom frontu', rekao je Asad.

Istaknuo je kako su ruski zračni napadi polučili veće uspjehe od američkih zahvaljujući suradnji sa sirijskim vojnicima na terenu.

Zapanjujuće snimke: Rusi iz lovaca snimili nešto što nemaju ni holivudski filmovi

'Ne možete se boriti protiv terorizma zračnim napadima. Trebate vojnike na terenu. Amerikanci se bore samo svojim zrakoplovima', rekao je Asad.

Sirijski predsjednik smatra da je Islamska država jako ovisna o inozemnoj pomoći, pogotovo Turske, Saudijske Arabije i Katar. Za turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana rekao je da je u srcu član Muslimanske braće, a optužio je i zapadne zemlje da ne žele vidjeti što se događa. Rekao je da bi bez inozemne podrške Islamska država pala za manje od godinu dana. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook