Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SUDSKA PRESUDA

Partnerica Jeffreyja Epsteina osuđena na 20 godina zatvora zbog zlostavljanja maloljetnica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pomaganja Jeffreyju Epsteinu u seksualnom zlostavljanju maloljetnih djevojaka, u utorak je osuđena Ghislaine Maxwell. Izrečena joj je zatvorska kazna od 20 godina.

Šezdesetogodišnja Ghislaine Maxwell u prosincu prošle godine proglašena je krivom po pet od šest točaka optužnice, uključujući seksualnu trgovinu maloljetnim osobama, prijevoz maloljetnika s namjerom uključivanja u kriminalnu seksualnu aktivnost i tri povezane točke zavjere.

Sad joj je izrečena kazna od 20 godina zatvora zbog pomaganja Jeffreyju Epsteinu u seksualnom zlostavljanju maloljetnih djevojaka.

Oslobođena je samo po točki optužbe za navođenje maloljetnika na putovanje radi nezakonitih seksualnih radnji. 

Tužitelji su tražili kaznu od 35 do 50 godina.

Na izricanju presude Maxwell se ispričala žrtvama, navodi CNN.

Američki mediji tu su presudu nazvali ključnim trenutkom u međunarodnom slučaju trgovine ljudima koji se protezao desetljećima i koji je primjer koji pokazuje  kako bogati i moćni mogu izbjeći posljedice za svoja djela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OKONČANO SUĐENJE Ghislaine Maxwell proglašena krivom za pomaganje pedofilu Jeffreyju Epsteinu, prijeti joj 65 godina zatvora

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završne riječi u postupku Suđenje pomoćnici pedofila Epsteina, tužiteljica: "On je volio dirati maloljetne djevojke. Ona je to znala i vrebala je ranjivu djecu"

Epstein, koji je 2008. priznao krivnju za državnu prostituciju, optužen je za savezne optužbe za seksualnu trgovinu u srpnju 2019., ali je umro u zatvoru mjesec dana kasnije.

Maxwell, Epsteinova bivša djevojka i dugogodišnja suradnica, privedena je u srpnju 2020.

U izvješću o izricanju kazne, njezini odvjetnici rekli su da je njezino vrijeme iza rešetaka bila "nesrazmjerna kazna prije izricanja kazne" .

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene