Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maxwell je bila bliska suradnica i djevojka pokojnog Jeffreyja Epsteina, optuženog seksualnog prijestupnika, pedofila koji si je oduzeo život u zatvoru. Sudilo joj se za seksualnu trgovinu.


Porota je donijela presudu u slučaju protiv Ghislaine Maxwell kojoj se sudilo za seksualnu trgovinu. Maxwell je bila bliska suradnica i djevojka pokojnog Jeffreyja Epsteina, optuženog seksualnog prijestupnika, pedofila koji si je oduzeo život u zatvoru.

Vezani članci Slika nije dostupna Partnerica Jeffreyja Epsteina osuđena na 20 godina zatvora zbog zlostavljanja maloljetnica Suđenje Ghislaine Maxwell Suđenje pomoćnici pedofila Epsteina, tužiteljica: "On je volio dirati maloljetne djevojke. Ona je to znala i vrebala je ranjivu djecu"

Maxwell je proglašena krivom po pet od ukupno šest točaka optužnice. Kriva je između ostalog za navođenje maloljetnika na upuštanje u seksualne radnje, prijevoz maloljetnika za ilegalne seksualne radnje te seksualnu trgovinu maloljetnicima, piše CNN.

Četiri žene su tijekom suđenja svjedočile da ih je Epstein zlostavljao i da je Maxwell bila ta koja je omogućila to zlostavljanje, a ponekad i sudjelovala u njemu.
Maxwellina obrana je rekla da je ona "žrtveno janje" za Epsteinove postupke i optužila svjedokinje da lažu.

Epstein, koji je 2008. priznao krivnju za prostituciju, optužen je za seksualnu trgovinu u srpnju 2019., a oduzeo si je život u zatvoru mjesec dana kasnije. Maxwell je uhićena godinu dana nakon toga i od tada je u zatvoru.

Sada joj prijeti 65 godina zatvora. Prilikom izricanja presude nije pokazivala nikakve emocije. Sutkinja Alison Nathan nije još odredila datum izricanja kazne.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju