Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završne riječi u postupku

Suđenje pomoćnici pedofila Epsteina, tužiteljica: "On je volio dirati maloljetne djevojke. Ona je to znala i vrebala je ranjivu djecu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ghislaine Maxwell bila je "odrasla žena koja je vrebala ranjivu djecu", rekla je tužiteljica Alison Moe u ponedjeljak u završnoj riječi na suđenju pripadnici britanske društvene kreme za seksualno zlostavljanje, pozivajući porotnike da je "proglase odgovornom".

Maxwell (59) optužena je za seksualnu trgovinu i druge zločine zbog navodnog vrbovanja i pripremanja četiri tinejdžerice za seksualne odnose s pokojnim financijašem Jeffreyem Epsteinom između 1994. i 2004. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor Slika nije dostupna SUDSKA PRESUDA Partnerica Jeffreyja Epsteina osuđena na 20 godina zatvora zbog zlostavljanja maloljetnica

"Vodila je istu igru iznova i iznova i iznova", rekla je Moe. "Manipulirala je svojim žrtvama i pripremala ih za seksualno zlostavljanje", dodala je.

Maxwell se izjasnila da se ne osjeća krivom.

Njezini odvjetnici tvrde da je tretiraju kao zamjenu za Epsteina, koji se ubio u zatvorskoj ćeliji na Manhattanu 2019. u dobi od 66 godina dok je čekao suđenje zbog optužbi za seksualno zlostavljanje.

Obrana je nastojala prikazati četiri žrtve kao nevjerodostojne.

Moe je u završnim riječima pobijala tvrdnje obrane da Maxwell nije bila svjesna nijednog zločina koje je počinio Epstein, ukazujući na činjenicu da su hodali 11 godina i da je bila "ključna za tu praksu".

"Kad si s nekim 11 godina, znaš što mu se sviđa", rekla je Moe.

"Epstein je volio maloljetne djevojke. Volio je dirati maloljetne djevojke. Maxwell je to znala", dodala je.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene