Britansko ministarstvo zdravstva poziva kompanije da očuvaju zdravlje svojih zaposlenika, nudeći konkretne prijedloge poput – besplatnog voća i kredita za bicikle.

Galerija Matt Hancock (Foto: AFP) Voće na radnom stolu (Foto: Getty Images) Jabuka na sastanku (Foto: Getty Images) +1 Biciklom na posao (Foto: Getty Images)

Ministar zdravstva Velike Britanije Matt Hancock u ponedjeljak će objaviti novu inicijativu na način da će pozvati poslodavce da naprave više za očuvanje zdravlja svojih zaposlenika, uključujući i više opće brige o radnicima.

Vezani članci Prošnja na ulici Apokaliptično upozorenje guvernera središnje banke: "Bespomoćni smo, milijuni ljudi će postati siromašni" London, ilustracija Hoće li rat u Ukrajini ugroziti i jedan od simbola Velike Britanije? "Najgora vremena su pred nama"

''Poslodavci moraju biti više uključeni kada ljudima nije dobro'', rekao je za The Sunday Telegraph. Kao primjer je naveo tvrtku Rodda koja zapošljava 178 osoba i ulaže veliki napor za brigu o njima.

Njihove inicijative uključuju besplatno voće, savjetovanje, vrijeme za tugovanje i pravne savjete. A to su samo neke od dobrih praksi Rodde koje bi britanska vlada voljela vidjeti u ostalim tvrtkama.

Ranije ovog mjeseca ministar Hancock predložio je svima da sastanke održavaju dok stoje, umjesto da sjede. Rekao je da i sam ima stol koji se može podesiti da se na njemu radi i dok stoji. Kaže da se tako sagori i 50 kalorija više u jednom satu nego da radi dok sjedi.

''Radna mjesta mogu napraviti razliku: potičite stanke, ponudite stolove na kojima se može raditi uz stajanje. Ako održavate sastanke dok stojite, iz iskustva govorim da takvi sastanci traju kraće'', kazao je dodajući da je njegova poruka da je i kretanje lijek.

Katastrofa na Siciliji: U poplavljenoj kući pronađena tijela majke, oca, djece i djeda i bake Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 1 Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 5 Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 4 +2 Poplava na Siciliji (Foto: AFP) - 3

Obilježen Dan zagrebačkoga Sveučilišta Dan zagrebačkoga Sveučilišta (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) - 4 Dan zagrebačkoga Sveučilišta (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) - 9 Dan zagrebačkoga Sveučilišta (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) - 8 +6 Dan zagrebačkoga Sveučilišta (Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL) - 7
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju