Britansko ministarstvo zdravstva poziva kompanije da očuvaju zdravlje svojih zaposlenika, nudeći konkretne prijedloge poput – besplatnog voća i kredita za bicikle.

Galerija


Ministar zdravstva Velike Britanije Matt Hancock u ponedjeljak će objaviti novu inicijativu na način da će pozvati poslodavce da naprave više za očuvanje zdravlja svojih zaposlenika, uključujući i više opće brige o radnicima.

Vezani članci Boris Johnson (Foto: AFP) Johnson će ponovno pokušati pogurati svoj sporazum s EU-om u parlamentu Britanski premijer Boris Johnson (Foto: AFP) Britanska vlada poručuje: Brexit će se dogoditi 31. listopada, unatoč premijerovu zahtjevu za odgodom

''Poslodavci moraju biti više uključeni kada ljudima nije dobro'', rekao je za The Sunday Telegraph. Kao primjer je naveo tvrtku Rodda koja zapošljava 178 osoba i ulaže veliki napor za brigu o njima.

Njihove inicijative uključuju besplatno voće, savjetovanje, vrijeme za tugovanje i pravne savjete. A to su samo neke od dobrih praksi Rodde koje bi britanska vlada voljela vidjeti u ostalim tvrtkama.

Ranije ovog mjeseca ministar Hancock predložio je svima da sastanke održavaju dok stoje, umjesto da sjede. Rekao je da i sam ima stol koji se može podesiti da se na njemu radi i dok stoji. Kaže da se tako sagori i 50 kalorija više u jednom satu nego da radi dok sjedi.

''Radna mjesta mogu napraviti razliku: potičite stanke, ponudite stolove na kojima se može raditi uz stajanje. Ako održavate sastanke dok stojite, iz iskustva govorim da takvi sastanci traju kraće'', kazao je dodajući da je njegova poruka da je i kretanje lijek.

Katastrofa na Siciliji: U poplavljenoj kući pronađena tijela majke, oca, djece i djeda i bake

Obilježen Dan zagrebačkoga Sveučilišta