Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon deset godina

Gdje su sad djeca koja su 11. rujna Bushu čitala priče...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prošlo je deset godina, no učenici koji su 11. rujna proveli s predsjednikom SAD-a Georgom Bushom još se sjećaju kako se sve odjednom promijenilo.djeca koja

Ta djeca su sad maturanti ili brucoši i povezani su na jako neobičan način s najmračnijim dijelom povijesti svoje države. Kažu kako ih je ta činjenica učinila da postanu zreliji.
Predsjednik Bush je tog kobnog 11. rujna 2001. godine posjetio njihovu osnovnu školi Booker na Floridi u sklopu turneje o obrazovanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Šok u Susjedstvu Snimka oralnog seksa učenika šestog razreda zaista postoji: Policija ispituje sve okolnosti Ilustracija Škola tvrđava Gradit će školu pod zemljom, sigurnu od ubojitih raketnih napada i granatiranja: "To je sada naša stvarnost"

Dok je slušao pripovijedanje pripadnik sigurnosti mu je prišao i rekao da je SAD napadnut. Bushev skamenjeni izraz lica potrajao je nekoliko minuta, no kad je saznao još detalja prekinuo je druženje i obratio se narodu SAD-a. Stevenson Tose Rigell je jedan od učenika koji je prisustvovao cijelom događaju.

Kaže kako sada, kao brucoš, kad razmišlja o tim trenucima žudi za jedinstvom u državi. 'Trebamo održati san o Americi, zemlji kakvu želimo da bude i kakva bi trebala biti. Posljednjih godina je pojačana sigurnost u zemlji, prolazimo kroz dužničku krizu i u ratu smo. No, u isto vrijeme moramo biti jaki i držati se zajedno', smatra Stevenson.

Chantal Gurerro je bila jedno od 16 djece koja je predsjedniku čitala priču o kozi ljubimcu i svjesna je jedinstvenosti događaja. 'Malo ljudi može reći da je 11. rujna bio s predsjednikom SAD-a. To je velika čast, no mislim da smo u tom trenutku svi brže sazreli jer smo svjedočili tako tragičnom događaju. Kad vidim izraz predsjednikova lica na snimci koju je promatrao svijet, pomislim kako je nama njegov lik uživo izgledao puno stvarnije pa tako i cijela situacija', kazala je.

Lazaro Dubrocq planira upisati kemijski fakultet i kaže kako je 11. rujna obilježio njegov život, no toga nije bio svjestan u prvi mah. 'Bio sam premlad i prenaivan da potpuno razumijem cijelu težinu situacije. Shvatio sam s godinama da se u svijetu na dnevnoj bazi događaju konflikti, ratovi i genocidi te da svijet nije idilično i harmonično mjesto', kazao je.

Prisjećanje na tragični dan posebno je bolno za njihovu učiteljicu Kay Daniels koju svaku godišnjicu doživljava na jako sentimentalan način. No, osim osobnosti sudionika promijenila se i sama učionica broj 301. U njoj je nova tehnologija, nove dekoracije i novi sag, ali uspomene djece ostaju iste...

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene