Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ode popust

Gazprom ukida povlaštenu cijenu plina Ukrajini

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski plinski div Gazprom ukinut će od travnja ove godine povlaštenu cijenu na isporuke plina Ukrajini, izjavio je direktor Gazproma Aleksej Miller na sastanku s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom, prenose u utorak ruski mediji.

"Gazprom je donio odluku da od sljedećeg mjeseca neće produžiti popust koji je sada na snazi", rekao je Miller istaknuvši da se ukrajinski partneri ne pridržavaju dogovora postignutih prilikom potpisivanja dopune ugovora o davanju popusta.

Pročitajte i ovo Ilustracija Bez Ukrajine Vode se tajni pregovori o primirju na europskom tlu? Ovo je bio Putinov uvjet, odbijen je Vladimir Putin "Oni vode hibridni rat" Putin otkrio da jača nuklearne snage: "Na najvišem smo stupnju pripravnosti..."

Putinova presica: 'Zadržavamo pravo braniti Ukrajince svim sredstvima'

Medvedev je izjavio da će zatražiti od ministarstva financija da razmotri sve mogućnosti i rizike odobravanja kredita Ukrajini kako bi otplatila svoj dug Gazpromu koji iznosi više od 1,5 milijardi dolara. Miller je predložio da se razmotri davanje kredita Ukrajini u iznosu od dvije do tri milijarde dolara.

Gazpromovo ukidanje povlaštene cijene plina bilo je očekivano nakon promjene vlasti u Kijevu i izbijanja krimske krize. Ukrajina je upravo zato u ponedjeljak objavila da je povećala uvoz plina iz Rusije. "Udvostručili smo uvoz plina", priopćila je državna energetska tvrtka Ukrtransgas. Dok god na ime starih sporazuma ima popust na plin, Kijev će ga pokušati uvesti što je više moguće, rekli su analitičari. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene