Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nazvao Francuze budalama

Gadafi Francuskoj: Mi ćemo napasti vas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Libijskog čelnika Moamera Gadafija očito su jako iznervirali pokušaji Francuske da se zabrane letove nad Libijom. U posljednjem obraćanju svojim pristašama uživo na nacionalnoj televiziji nije se ustručavao priprijetiti Francuzima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gadafijeva djeca Nogometni playboy i političar: Počelo suđenje sinovima diktatora Slika nije dostupna Kome pripada? Već 6 godina 23 milijarde eura čeka svojeg PRAVOG vlasnika

>> 'Berlusconi me izdao, a Sarkozy je mentalno poremećen'

Nakon već uobičajene tirade o tome kako su pobunjenici 'psi, štakori, licemjeri i izdajice', kako je svijetu poslana kriva slika o Libiji te kako će njihov 'Božji dar' (naftu) braniti do posljednje kapi krvi Gadafi se okomio i na Francuze. 'Francuska kaže kako treba napasti Libiju. Kako? Mislite li da je Libija pod vašom kontrolom vi budale? Mi ćemo napasti vas. Mi ćemo napasti vas. Pobijedili smo vas u Alžiru i pobijedili smo vas u Vijetnamu. Mi smo ti koji su pobijedili. Želite li nas napasti, samo dođite i pokazat ćemo vam', kazao je Gadafi. 

Gadafijeve snage napadaju Misratu

Snage odane Moameru Gadafiju počele su napad na Misratu, oko 200 kilometara istočno od Tripolija, javlja Reuters pozivajući se na iskaze svjedoka.

'Počelo je teško bombardiranje sa tri strane. Koriste se topništvom i tenkovima. Još nisu ušli u grad', rekao je u telefonskom razgovoru jedan stanovnik Misrate.

Francuski ministar obrane Alain Juppe na svom je blogu napisao da je više arapskih zemalja izrazilo spremnost za vojnu intervenciju u Libiji, te da još uvijek nije kasno za vojnu akciju, prenosi France presse. On je kazao da bi Gadafijeve zračne snage trebalo neutralizirati preciznim udarima, kao što predlažu Francuska i Velika Britanija predlažu. Uvjet za akciju je, drži Juppe, mandat UN-a i sudjelovanje arapskih zemalja.

Talijanski ministar vanjskih poslova Franco Frattini odbacio je tijekom saslušanja pred senatskim odborom mogućnost vojne intervencije u Libiji. 'Međunarodna zajednica ne bi smjela, ne želi i ne može to napraviti', kazao je Frattini. On je predložio sazivanje sastanka na vrhu EU-a Arapske lige i Afričke unije o rješavanju krize u Libiji. (S.D.M./Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene