Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kome pripada?

Već 6 godina 23 milijarde eura čeka svojeg PRAVOG vlasnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već šest godina na moskovskom aerodromu leži novčano bogatstvo u vrijednosti 23 milijarde eura, posloženih u 200 paleta. Neki izvori tvrde - taj je novac pripadao Sadamu Huseinu.

Još 2007. godine iz Frankfurta je za Moskvu poletjelo 200 drvenih paleta, nakrcanih novčanicama od 100 eura. Aerodrom Šeremetjevo otad drži 23 milijarde eura, koji čekaju pravog vlasnika da se javi. Pravi vlasnik, međutim, iako je bilo pokušaja, nije još došao po svoje izdašno bogatstvo.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin i Emomali Rahmon Nakon napada u Moskvi Rusija proširila istragu i na Tandžikistan: Nadgledat će ju sam vrh države Islam Halilov Tijekom terorističkog napada VIDEO Hrabri dječak spašavao ljude tijekom krvoprolića: "Jako sam se bojao, mislio sam da će baciti granatu i na nas..."

>> VIDEO Je li ovo mjesto gdje živi Snowden?

Dokumenti pokazuju kako je novac poslao 45-godišnjak iz Irana 2007. godine, prenosi Daily Mail. Adresa primatelja nije navedena na paletama ili u dokumentima, no postoji nekoliko izvora i nagađanja kome je pripadalo to bogatstvo.

Jedni izvori tvrde kako je novac pripadao bivšem diktatoru Sadamu Huseinu, ili pak ubijenom bivšem čelniku Libije, pukovniku Moameru Gadafiju. Isto tako, postoje i teorije kako novac pripada mafijaškoj organizaciji povezanoj s ruskom državom ili pak korumpiranim ruskim dužnosnicima.

Bilo kako bilo, ruske carinike zasad nitko nije uspio uvjeriti da je vlasnik tog novca, a ako ga netko i uspije preuzeti uz pomoć pravog dokaza, taj bi ga novac učinio iznimno bogatim.

'pošiljatelj nije naveo adresu primatelja. To je stvarno čudno. To sugerira da nešto ne valja s novcem. Sigurno bi ga dosad netko preuze da nije tako', rekao je Vadim Lijalin, stručnjak za carinske poslove.

Ruska vlada zasad nije pokušala preuzeti taj novac, a Lijalin dodaje kako za to zapravo ne postoje razumni razlozi.

Jedino što je po dokumentima poznato jest da je novac poslao izvjesni Farzin Koroorian Motlagh (45), koji je još poznat i kao Farzin Ali Karoryan Mutlaq. Mutlaq je 2010. bio optužen da je bio 'mozak' pokušaja krađe 14 milijardi dolara iz Centralne banke Abu Dabija, uz pomoć lažnih dokumenata.

Suđenje je uspio izbjeći bijegom u Iran. Njegov poslani novac dosad su pokušale preuzeti kriminalne skupine, uključujući grupe iz Čečenije te ukrajinsku mafiju.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene