Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čelnici skupine G8 najrazvijenijih država svijeta napreduju u rješavanju dviju velikih prijetnji njihovim gospodarstvima, krize eurozone i vrlo visokih cijena nafte, izjavio je u subotu britanski premijer David Cameron.


Nakon susreta s američkim predsjednikom Barackom Obamom u subotu ujutro, Cameron je rekao da je osjetio "rastuću svijest o potrebi hitnih akcija" za rješavanje krize eurozone.

"Bavimo se s dvijema najvećim prijetnjama našim gospodarstvima, a to su kriza eurozone i vrlo visoke cijene nafte koje se prenose na visoku cijenu goriva te napredujemo u pogledu i jedne i druge", istaknuo je Cameron.

Govoreći o krizi eurozone, Cameron je kazao da "ono što se sada traži jest osjećaj za hitnost i potom jasne akcije za jačanje banaka, snažni planovi za smanjenje deficita, snažno upravljanje i snažni planovi za nepredviđene situacije koje bi se mogle dogoditi".

Vezani članci Slika nije dostupna David Cameron završava političku karijeru, odlazi i iz parlamenta Slika nije dostupna ŠTO JE PORUČIO? Posljednje obraćanje Davida Camerona

>> Započeo sastanak G8 posvećen dužničkoj krizi u Europi

"O svim ovim stvarima razgovaramo konstruktivno, svjesni da moraju uslijediti konkretni koraci", naglasio je britanski premijer. Dodao je kako je njemačka kancelarka Angela Merkel "apsolutno u pravu" kada kaže da svaka zemlja mora imati jasan plan kako se nositi s vlastitim deficitom.

"Rast i štednja nisu alternative. Morate štedjeti da biste rasli, da bi imali niske kamate kao mi u Velikoj Britaniji koje su ključne za budućnost gospodarstva", naglasio je Cameron. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju