Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Britanski premijer tvrdi

'G8 napreduje u rješavanju krize eurozone, svjesni smo hitnosti'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnici skupine G8 najrazvijenijih država svijeta napreduju u rješavanju dviju velikih prijetnji njihovim gospodarstvima, krize eurozone i vrlo visokih cijena nafte, izjavio je u subotu britanski premijer David Cameron.

Nakon susreta s američkim predsjednikom Barackom Obamom u subotu ujutro, Cameron je rekao da je osjetio "rastuću svijest o potrebi hitnih akcija" za rješavanje krize eurozone.

"Bavimo se s dvijema najvećim prijetnjama našim gospodarstvima, a to su kriza eurozone i vrlo visoke cijene nafte koje se prenose na visoku cijenu goriva te napredujemo u pogledu i jedne i druge", istaknuo je Cameron.

Govoreći o krizi eurozone, Cameron je kazao da "ono što se sada traži jest osjećaj za hitnost i potom jasne akcije za jačanje banaka, snažni planovi za smanjenje deficita, snažno upravljanje i snažni planovi za nepredviđene situacije koje bi se mogle dogoditi".

Pročitajte i ovo David Cameron u posjetu Vladimiru Zelenskom Prvi službeni put Prvi službeni put novog britanskog šefa diplomacije, Kijevu poručio: "Nastavit ćemo vam davati vojnu potporu" David Cameron Nova rekonstrukcija Povratak otpisanog: Cameron ponovo u Vladi, ovaj put kao ministar

>> Započeo sastanak G8 posvećen dužničkoj krizi u Europi

"O svim ovim stvarima razgovaramo konstruktivno, svjesni da moraju uslijediti konkretni koraci", naglasio je britanski premijer. Dodao je kako je njemačka kancelarka Angela Merkel "apsolutno u pravu" kada kaže da svaka zemlja mora imati jasan plan kako se nositi s vlastitim deficitom.

"Rast i štednja nisu alternative. Morate štedjeti da biste rasli, da bi imali niske kamate kao mi u Velikoj Britaniji koje su ključne za budućnost gospodarstva", naglasio je Cameron. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene