Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obama dočekao goste

Započeo sastanak G8 posvećen dužničkoj krizi u Europi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama dočekao je u petak navečer po lokalnom vremenu čelnike skupine G8 u svojoj rezidenciji u Camp Davidu započevši tako sastanak na vrhu koji bi trebao u najvećoj mjeri biti posvećen dužničkoj krizi u Europi.

Obama, ležerno obučen i bez kravate pozdravio je okupljene, počevši od europskih čelnika Josea Manuela Barrosa i Hermana van Rompuya. Posljednji se skupu u seoskoj rezidenciji američkih predsjednika, 100 km udaljenoj od Washingtona, pridružio francuski predsjednik Francois Hollande.

Čelnici G8 (SAD, Velika Britanija, Kanada, Italija, Francuska, Njemačka, Japan i Rusija) trebali bi na radnoj večeri razgovarati o gorućim problemima na međunarodnoj sceni, posebice nuklearnim programima Irana i Sjeverne Koreje, kao i o krvavoj represiji u Siriji.

U subotu čelnici sedam industrijski najrazvijenijih zemalja plus Rusije sastat će se kako bi razgovarali o europskoj dužničkoj krizi. (Hina)

Pročitajte i ovo Barack i Michelle Obama nesreća na jezeru Utopio se osobni kuhar Baracka Obame: "Bio je voljeni član naše obitelji" Slika nije dostupna Domaćin summita Obama čelnike G8 ugostio u Camp Davidu

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene