Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gube milijune

Frankfurt: Zbog štrajka otkazano 20 posto letova

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nešto manje od 20 posto letova otkazano je u srijedu na zračnoj luci u Frankfurtu, trećoj po veličini u Europi, zbog štrajka zemaljskog osoblja koji bi trebao trajati do četvrtka ujutro i o kojem bi se tijekom dana trebao izjasniti sud.

‘Od 1.260 predviđenih letova, 235 je u srijedu otkazano, a žalimo i zbog kašnjenja’, rekao je glasnogovornik Fraporta, operatera zračne luke.

Sindikat kontrolora leta i zemaljskog osoblja GdF i poslodavac očekuju u srijedu odluku suda o štrajku koji je počeo 16. veljače.

Pročitajte i ovo Dječji vrtić - 2 Niske plaće Neočekivana odluka: Vrtić ide u štrajk, grad odbio potpisati kolektivni ugovor: "Spremni smo i na zatvaranje!" Ilustracija Pogođene stotine tisuća ljudi Kaos na njemačkim aerodromima, otkazani letovi i za Hrvatsku: "Ovo nas je podsjetilo na najteže dane koronavirusa"

>> Štrajk u frankfurtskoj zračnoj luci nastavlja se do petka

>> 200 zaposlenika obustavilo rad, otkazano 300 letova

Sud za radne sporove zabranio je u utorak GdF-u da ‘iz solidarnosti’ proširi štrajk na kontrolore leta. Sindikat se može žaliti na odluku. Lufthansa zbog štrajka gubi milijune eura. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene