Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže povećanje plaće

Frankfurt: Štrajk u zračnoj luci produljen do srijede

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački sindikat zaposlenika u sigurnosti zračnog prometa (GdF) pozvao je kontrolore kretanja zrakoplova na tlu u zračnoj luci u Frankfurtu da novi 24-satni štrajk, koji je počeo u ponedjeljak u pet sati ujutro, produlje do srijede.

Prekid rada će tako trajati do pet sati ujutro u srijedu, objavio je glasnogovornik GdF-a Markus Siebers.

GdF, mala sindikalna skupina od dvjestotinjak članova, ali ključna kretanje zrakoplova aerodromskim pistama, traži povećanje plaća jer im se povećao opseg posla otvaranjem četvrte piste u zračnoj luci.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gube milijune Frankfurt: Zbog štrajka otkazano 20 posto letova Slika nije dostupna Još više otkazanih letova Štrajk u frankfurtskoj zračnoj luci nastavlja se do petka

>> 200 zaposlenika obustavilo rad, otkazano 300 letova

Njihov štrajk u četvrtak i petak doveo je do otkazivanja oko 450 letova. Sindikat je objavio da neće štrajkati tijekom vikenda kako bi uprava Fraporta, tvrtke koja upravlja zračnom lukom u Frankfurtu, trećoj po veličini u Europi, mogla razmisliti o njihovim zahtjevima. Fraport pak, zahtjeve sindikata smatra pretjeranima i odbija ih prihvatiti. Sindikat je odlučio produljiti štrajk na 48 sati jer im iz Fraporta 'nisu ponudili nikakav novi odgovor', rekao je Siebers.

Lufthansa je već otkazala 200 predviđenih letova za ponedjeljak, uglavnom na domaćim linijama. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene