Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski željezničari su počeli štrajk zbog kojeg će se, kako se očekuje, znatno smanjiti promet u mreži francuskih željeznica do četvrtka ali neće uzrokovati veće poremećaje u međunarodnim vezama.


Šest od osam sindikata radnika na željeznicama pozvali su na štrajk tražeći ponovno otvaranje pregovora o plaćama s upravom. 

Vezani članci Sanacija klizišta samo što nije krenula - 4 Put na posao i u školu u oba smjera cestom širokom dva metra? I to je moguće: "U 21. stoljeću ovakvi problemi, ljuti smo“ Slika nije dostupna Sindikat hrvatskih željezničara uputio pismo Mesiću i Sanaderu

"Promet će biti prekinut od osam sati navečer do osam sati ujutro u četvrtak zbog nacionalne socijalne akcije", kaže francuska državna tvrtka za željeznice SNCF na svojim web stranicama.

Ministar prometa Dominique Perben odgovarajući na zastupničko pitanje u parlamentu osudio je štrajk rekavši da bi takva akcija trebala biti adnje sredstvo a ne prethoditi pregovorima. Dodao je da će biti osigurana minimalna razina usluga koja jamči da će 30 posto vlakova prometovati.