Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuski željezničari u štrajku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski željezničari su počeli štrajk zbog kojeg će se, kako se očekuje, znatno smanjiti promet u mreži francuskih željeznica do četvrtka ali neće uzrokovati veće poremećaje u međunarodnim vezama.

Šest od osam sindikata radnika na željeznicama pozvali su na štrajk tražeći ponovno otvaranje pregovora o plaćama s upravom. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Putnicima nije smiješno Neviđena greška strojovođe vlaka zvuči kao da je ispala iz vica: "Ovo se nikad nije dogodilo" Željeznički tunel ispod La Mancha Prekinut željeznički promet Zbog iznenadnog štrajka ugroženi planovi milijunima putnika: "Preporučujemo odgodu putovanja"

"Promet će biti prekinut od osam sati navečer do osam sati ujutro u četvrtak zbog nacionalne socijalne akcije", kaže francuska državna tvrtka za željeznice SNCF na svojim web stranicama.

Ministar prometa Dominique Perben odgovarajući na zastupničko pitanje u parlamentu osudio je štrajk rekavši da bi takva akcija trebala biti adnje sredstvo a ne prethoditi pregovorima. Dodao je da će biti osigurana minimalna razina usluga koja jamči da će 30 posto vlakova prometovati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene