Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaustavljeni buldožerima

Francuski farmeri na ulice bacili 50 tona zemlje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
A već prosvjeduju francuski farmeri. Francuska je policija buldožerima okončala prosvjed.

Prosvjednike je policija zaustavila buldožerima ispred ministarstva zaštite okoliša. Skupina od 150 prosvjednika na ulicu je bacila oko 50 tona zemlje i nekoliko desetaka bala sijena. Tako su blokirali jednu od glavnih pariških prometnica uoči jutarnjih gužvi.

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Prosvjed poljoprivrednika u Madridu - 1 La tractorada FOTO Kaos u Madridu: Bijesni poljoprivrednici ušli u grad s 500 traktora!

Prosvjedom su odlučili izraziti nezadovoljstvo zakonima za zaštitu okoliša koji, kako tvrde, umanjuju njihovu konkurentnost na tržištu. 'Francuska je jedina zemlja u Europi koja ima toliko zakona o zaštiti okoliša. Mislimo da su oni kazneni i pretjerani. U istoj smo utrci s drugim europskim zemljama, ali mi trčimo s kuglom i lancima oko nogu', kaže Gregoire de Meaux iz sindikata francuskih poljoprivrednika.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene