Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Više francuskih vojnika u NATO-u

Francuska prpegovara o dva zašpvjedna mjesta u NATO-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska razgovara o preuzimanju dva zapovjedna mjesta u NATO-u, od toga jednog prestižnog u SAD-u koje nikada nije zauzimao strani zapovjednik, rekli su europski obrambeni dužnosnici u četvrtak.

Takav bi potez pratila i injekcija dodatnih stotina francuskih vojnika u NATO, rekao je europski dužnosnik. Dužnosnik je govorio pod uvjetom da ostane neimenovan jer dogovori nisu zaključeni.

Pročitajte i ovo Njemački borbeni zrakoplovi Eurofighter Burno iznad Baltika Njemački borbeni zrakoplovi presreli rusku letjelicu Antony Blinken Nije prvi put Zrakoplov američkog državnog tajnika prinudno sletio u Pariz: Na važan sastanak morao je automobilom

Europski dužnosnik i francuski vojni dužnosnik rekli su da Francuska razgovara o postavljanju francuskog generala na dva zapovjedna mjesta; jednog u Norfolku u Virginiji, odgovornog za određivanje dugoročne strategije saveza, i drugog operativnog zapovjednog mjesta u Lisabonu. 

Francuski dužnosnik je iz istog razloga također želio ostati neimenovan. Zapovjedno mjesto u američkom Norfolku posebice je prestižno jer sudjeluje u određivanju doktrine saveza te u pripremi za buduće scenarije.

Francuski presjednik Nicolas Sarkozy nastoji osnažiti veze Francuske s NATO-om, posebice uoči travanjskog summita na kojem će se proslaviti 60. obljetnica saveza. Francuski su mediji u četvrtak izvijestili da je Sarkozy dobio pristanak SAD-a na prijedlog da se na ta dva zapovjedna mjesta postave francuski generali.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene