Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Francuska predala Španjolskoj tri navodna člana ETA-e

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je danas izručila Španjolskoj tri navodna člana baskijske oružane autonomaške organizacije ETA koje traži španjolsko pravosuđe, navelo je španjolsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Vrhovni sud tu trojicu aktivista Garikoitza Pascual Muneta, Eneko Paskual Marcilla i Juana Carlosa Iriartea Pereza optužuje zbog "pripadnosti oružanoj skupini i terorizma".

Pročitajte i ovo Baskijska organizacija ETA (Foto: AFP) Uoči raspuštanja Baskijska organizacija ETA traži oprost od civila: "Prouzročili smo puno boli i nepopravljive štete" Slika nije dostupna Kraj terorističke organizacije? Francuska analizira oružje koje je ETA predala

Dvojica prvih koji imaju 31, tj. 26 godina, uhićeni su 12. veljače u francuskom gradu Bayonne na temelju europskih uhidbenih naloga. Osumnjičeni su za povezanost sa specijalnim vodom kojeg je u ožujku 2007. u Španjolskoj raspustila španjolska civilna garda, navelo je ministarstvo unutrašnjih poslova u priopćenju.

Iriarte Perezt (37) je uhićen početkom listopada u Hendayeu tijekom policijske kontrole zbog prebrze vožnje.

EU drži ETA-u odgovornom za smrt više od 820 osoba u 40 godina atentata za neovisnost Baskije. ETA-u osumnjičena je da je u petak ubila bivšeg socijalističkog općinskog zastupnika dva dana prije španjolskih parlamentarnih izbora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene