Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pismom francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja glavnom tajniku NATO-a Francuska je službeno obavijestila NATO da je 'u potpunosti' spremna vratiti se u taj savez, rekli su izvori iz NATO-a.


'Francuska želi sudjelovati u svim strukturama saveza', napisao je Sarkozy u četvrtak u poruci Jaapu de Hoopu Schefferu, glavnom tajniku NATO-a, rekao je novinarima diplomatski izvor iz NATO-a. 'Europljani moraju preuzeti sve veću ulogu i ojačati vojne kapacitete', napisao je u istom pismu francuski predsjednik.

Glasnogovornik NATO-a James Appathurai potvrdio je da je Sarkozy 'u četvrtak uputio pismo glavnom tajniku u kojem potvrđuje da je Francuska odlučila u potpunosti preuzeti svoje mjesto u NATO-u nakon rasprave u francuskom parlamentu'. Francuski je parlament 17. ožujka raspravljao o povratku Francuske u vojne strukture saveza koje je napustio 1966. na prijedlog predsjednika Charlesa de Gaullea.

Vezani članci Hasan Rohani, iranski predsjednik Iranski parlament podigao optužnicu protiv predsjednika države, optužuju ga da je zanemario zakone Slika nije dostupna 'Nijedna treća zemlja ne može staviti veto na članstvo'