Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pismom francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja glavnom tajniku NATO-a Francuska je službeno obavijestila NATO da je 'u potpunosti' spremna vratiti se u taj savez, rekli su izvori iz NATO-a.


'Francuska želi sudjelovati u svim strukturama saveza', napisao je Sarkozy u četvrtak u poruci Jaapu de Hoopu Schefferu, glavnom tajniku NATO-a, rekao je novinarima diplomatski izvor iz NATO-a. 'Europljani moraju preuzeti sve veću ulogu i ojačati vojne kapacitete', napisao je u istom pismu francuski predsjednik.

Glasnogovornik NATO-a James Appathurai potvrdio je da je Sarkozy 'u četvrtak uputio pismo glavnom tajniku u kojem potvrđuje da je Francuska odlučila u potpunosti preuzeti svoje mjesto u NATO-u nakon rasprave u francuskom parlamentu'. Francuski je parlament 17. ožujka raspravljao o povratku Francuske u vojne strukture saveza koje je napustio 1966. na prijedlog predsjednika Charlesa de Gaullea.

Vezani članci Australski parlament, ilustracija Vruće scene u australskom parlamentu: Članovi vlade vodili spolne odnose i razmjenjivali fotografije Slika nije dostupna 'Nijedna treća zemlja ne može staviti veto na članstvo'