Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rezervne zalihe

SOCIJALNI NEMIRI DOVELI DO PROBLEMA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuska je počela crpiti svoje strateške rezerve naftnih proizvoda kako bi se suočila s problemom opskrbe gorivom zbog socijalnih nemira", objavio je u srijedu Francuski savez naftnih industrija.

'Već dva dana, s obzirom da je bilo problema u funkcioniranju rafiniranja, blokade spremišta, počeli smo u suradnji s vlastima koristiti rezervne zalihe', izjavio je predsjednik tog profesionalnog tijela Francis Duseux.

Pročitajte i ovo Ilustracija Zapad Afrike Prekinuli veze s Francuskom, primili ruske instruktore: ''Ovdje smo kako bismo uvježbavali vojsku'' Prosvjedi u Parizu Protiv Macronove reforme FOTO/VIDEO Žestoki prosvjedi u Francuskoj: Milijuni na ulicama, blokirani kolodvori, razbijeni i zapaljeni izlozi, policija baca suzavac

Šest od osam francuskih rafinerija radi usporeno ili uopće ne, aspremišta goriva su blokirali štrajkaši i prosvjednici protiv reforme prava na rad, ocijenjene preliberalnom.

'Stanje je napeto', priznao je Duseux ocjenjujući da potrošači također 'malo pridonose' problemu. 'Punimo naše rezervoare iz predostrožnosti, jer nas je strah, te je potrošnja povećana tri puta pa i do pet puta u nekim zonama', objasnio je on. 'Nismo opremljeni za tako nešto na logističkoj razini.'

Glasnogovornik vlade Stephane Le Foll potvrdio je u srijedu ujutro da će 'država i vlada učiniti što je potrebno da oslobode izvjestan broj tih rafinerija ili spremišta kako bi zajamčili opskrbu Francuzima'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene