Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

91-godišnjakinja iz francuskoga grada Rennesa ostala je zatvorena 23 sata u trezoru banke u mrklome mraku, nakon što su je zaposlenici ondje zaboravili tijekom vikenda, doznaje se od policije.


Starija gospođa u subotu je u 11:30 sati došla u podružnicu banke BNP-Paribas i zatražila pristup u trezor gdje je, sukladno proceduri, zatvorio zaposlenik banke.

Vezani članci Nicolas Sarkozy (Foto: AFP) Počinje suđenje za ''skandal koji će ući u anale'': Bivši predsjednik tvrdi da je nevin Ponestalo materijala za testiranje na Velesajmu - 1 Predstavnik WHO-a predviđa treći val pandemije: "Reakcija Europe nije bila potpuna"

Nakon zatvaranja zgrade - koja se trebala otvoriti tek u utorak, kako navodi policija - zaposlenici su otišli i zaboravili klijenticu koja nije imala mobitel.

Policiju je oko 20 sati alarmirao njezin sin, zabrinut što mu nema majke, rekao je načelnik policije Pascal Serrand.

Nakon potrage na više mjesta, policija je otišla u podružnicu BNP.

>> Freska koju je uništila baka postala turistička atrakcija!

Nakon policijskog poziva, pariške službe BNP-a 'pristale su poslati dvojicu svojih zaštitara kako bi provjerili je li gospođa u banci', rekao je načelnik. 'Nisu baš bili sigurni, ali su ipak odlučili poći...'

Po dolasku su 'začuli glasić koji je dopirao iz trezora', rekao je načelnik. 91-godišnjakinja je izašla van u nedjelju u 10:30 sati 'živa i zdrava, psihički i fizički, bez imalo ljutnje', istaknuo je Serrand.

U tijeku je istraga kako bi se utvrdilo zašto se nije uključio alarm koji bi se u takvim situacijama morao oglasiti, kazao je načelnik. (Hina)